5 napja lejárt, leakciózott húst meg lehet csinálni? Kellemetlen a szaga is
Kaptuk egy kis bolti zsugorfóliás húst, aminek a lejárata 2015.03.03 volt.
Akciózva volt már a lejárat miatt, kb 2-án vagy 3-án vásárolhatta az illető, aki adta.
Azóta fagyasztóban tárolta. A hús tárolási ideje a csomagolás szerint -2 és +3 fok közötti. Gondolom fagyasztóban ezt a hőmérsékletet megkapta.
De nem hinném, hogy fagyasztóban is tovább elállna így március 3, legfeljebb 4.-e 5.-éig.
Ma már március 8 van. Tegnap vettük ki a fagyasztóból, hogy kiolvadjon mára, de elég kellemetlen a szaga.
Szerintem nem érdemes megfőzni húslevesnek.
Szerintetek?
Hát igen, én is ezen gondolkodtam, hogy fagyasztóban sokáig eláll.
De boltban nem kifejezetten fagyasztóban tárolják, tehát nem jégdarabkás vagy ilyesmi hanem "csak" hűtött, és már kifutott az időből. Gondolom ez lehetett a baj.
Mert ha idejében megveszi valaki és otthon azonnal lefagyasztja, akkor nincs gond.
De ha már kezd lejárni és akkor fagyasztja le, az már veszett fejsze...
Én sem kockáztatnék inkább.
Úgy voltam vele, hogy legalább nem pazarlom a vizet, fűszereket, és nem akarok azon a pár száz forintos húson spórolni, mert az egészség többet ér annál.
köszi :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!