Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » 5 napja lejárt, leakciózott...

5 napja lejárt, leakciózott húst meg lehet csinálni? Kellemetlen a szaga is

Figyelt kérdés

Kaptuk egy kis bolti zsugorfóliás húst, aminek a lejárata 2015.03.03 volt.

Akciózva volt már a lejárat miatt, kb 2-án vagy 3-án vásárolhatta az illető, aki adta.

Azóta fagyasztóban tárolta. A hús tárolási ideje a csomagolás szerint -2 és +3 fok közötti. Gondolom fagyasztóban ezt a hőmérsékletet megkapta.

De nem hinném, hogy fagyasztóban is tovább elállna így március 3, legfeljebb 4.-e 5.-éig.

Ma már március 8 van. Tegnap vettük ki a fagyasztóból, hogy kiolvadjon mára, de elég kellemetlen a szaga.

Szerintem nem érdemes megfőzni húslevesnek.

Szerintetek?


2015. márc. 8. 08:22
 1/8 anonim ***** válasza:
Én nem főzném meg.Ha kutyátok van akkor neki meg főzheted kicsit neki semmi baja nem lesz.
2015. márc. 8. 08:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
Ha kellemetlen a szaga, akkor inkább dobd ki, egyébként h 3-án járt le, de fagyasztóban volt, akkor nem lett volna szabad megromlania, szerintem már eredetileg is büdös lehetett. Fagyasztóban fél évig is eltratható a hús.
2015. márc. 8. 08:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 A kérdező kommentje:

Hát igen, én is ezen gondolkodtam, hogy fagyasztóban sokáig eláll.

De boltban nem kifejezetten fagyasztóban tárolják, tehát nem jégdarabkás vagy ilyesmi hanem "csak" hűtött, és már kifutott az időből. Gondolom ez lehetett a baj.

Mert ha idejében megveszi valaki és otthon azonnal lefagyasztja, akkor nincs gond.

De ha már kezd lejárni és akkor fagyasztja le, az már veszett fejsze...

2015. márc. 8. 08:38
 4/8 anonim ***** válasza:
Eláll a hús a fagyasztóban, én darálthúst mindig 25%osan veszek és ha rá egy vagy két hétre megfőzöm semmi bajom nincs. De az nem büdös mondjuk... Milyen hús ez, sertésnél meg lehet próbálni, baromfinál inkább ne.
2015. márc. 8. 08:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 A kérdező kommentje:
csirkeaprólék egyébként, szárny stb
2015. márc. 8. 08:39
 6/8 anonim ***** válasza:
Aha, hát akkor szerintem hanyagold a témát. A csirke ilyen szempontból nagyon veszélyes, nem kockáztatnék egy salmonellát. Az állatok majd megeszik.
2015. márc. 8. 08:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
Csirke könnyen romlik, ha büdös, akkor ne edd meg, nem éri meg kockáztatni.
2015. márc. 8. 08:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 A kérdező kommentje:

Én sem kockáztatnék inkább.

Úgy voltam vele, hogy legalább nem pazarlom a vizet, fűszereket, és nem akarok azon a pár száz forintos húson spórolni, mert az egészség többet ér annál.

köszi :)

2015. márc. 8. 09:03

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!