Hagyma utáni kellemetlen szagot hogy tudom kiküszöbölni?
Szia!
Igyál citromot, vagy citromos ásványvizet.
Hagymaszag
Az erős hagymaszagot ecetes, sós vízzel távolíthatjuk el a deszkáról, a fakanálról és a késről. A késről akkor is eltűnik a hagymaszag, ha a pengét nyílt lángon gyors mozdulatokkal néhányszor áthúzzuk. A láng ne érje sokáig a kés pengéjét, mert elveszti az élét. (Tausz György)
A szódabikarbóna nemcsak a hűtő szagát veszi el, de mosogatóvízhez adagolva megszűnteti az edények kellemetlen (hal, hagyma) szagát is.
A csípős hagymaszagtól hajunkat csak úgy védhetjük meg, ha fejünket kendővel jól bekötjük, vagy zuhanyzósapkát húzunk rá. A konyhában a hagymaszagot csökkenthetjük, ha a hagyma tisztításakor, vágásakor ablakot nyitunk. (Tausz György)
A szájban fellépő kellemetlen hagymaszagot szegfűszeg, kávészemek összerágásával, vagy néhány szem dió és mandula elfogyasztásával szüntethetjük meg. Segít még az ánizsos vagy gyömbéres cukorka elszopogatása is. (Tausz György)
Hagymaszagú kezünket mossuk meg langyos vízben, melybe előzőleg néhány csepp szalmiákszeszt is keverünk. A hagymaszag teljesen eltűnik. A nedves só is elveszi a hagyma szagát, ha kezünket bedörzsöljük vele, majd meleg vízzel lemossuk. Kezünket utána feltétlenül krémezzük be! (Tausz György)
Szia!
Rágcsálj szegfűszeget, vagy petrezselymet! Vagy egyetek mindketten hagymát!:))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!