Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Mit lehet tenni az berúgás...

Mit lehet tenni az berúgás általi kellemetlen, hányingert keltő szédülés ellen?

Figyelt kérdés

Gyakran előfordul, hogy egy bizonyos ponton elkezdek szédülni, annak ellenére, hogy nem is vagyok nagyon berúgva.

És ez a szédülés annyira kellemetlen, hogy általában ez miatt el is szoktam menni haza lefeküdni. Az ágyban fekvésről ne is beszéljünk... Hányni nem szoktam. Saját módszerek is érdeklenének, ha valakinek van erre valami jó megoldása.

Köszi a válaszokat.

2013. jan. 5. 13:53
 1/9 anonim ***** válasza:
66%

Tudom, nem ezt a választ várod, de az egyik legkézenfekvőbb: ne igyál annyit :) drága, pusztítja a szervezeted (nagy mennyiségben, kicsiben jót is tesz), és még szarul is vagy utána. Megéri?

Egyébként mindig figyelj arra, hogy egyél közben. Valami sósat, pogácsát, mogyorót, kekszet. És lassan igyál, soha ne a társaság kedvéért, hanem mert kívánod. Ha nem kell, akkor ne igyál, maximum egy sör vagy egy pohár bor, esetleg pezsgő legyen előtted, amit szépen lassan elkortyolgatsz. Így elkerülhető a rosszullét sokaknál.

2013. jan. 5. 14:00
 2/9 Shai-Hulud ***** válasza:
100%

Például kevesebbet inni. Ez egy biztos módszer a szédülés, és annak mellékhatásai ellen.

Szerintem nem az a férfi, aki seggrészegre tudja inni magát, hanem aki tudja hogy hol a határ, megálljt is tud parancsolni magának, és nemet is tud mondani, ha a haverok tovább akarják itatni.

2013. jan. 5. 14:02
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Fontos a megfelelő hígítás.Ha iszol valami alkoholosat,akkor utána igyál valami alkoholmenteset is,pl üdítőt,vagy vizet.Így mindig lehet valami a kezedben,de nem fogsz berúgni idő előtt.

Fontos az evés is.Ha buliba indulsz,előtte mindig lakj jól,akkor az alkohol segíti az emésztésedet,a zsírok pedig az alkohol lebontását.

2013. jan. 5. 14:04
 4/9 anonim ***** válasza:

Ilyenkor azért szédülsz, mert az alkohol cukrot is von el a szervezettől (más egyebek, pl víz mellett).

Amikor iszol, két pohár között egyél pár falatot. Illetve néha igyál közben 1-1 pohár rostos gyümölcslevet.

2013. jan. 5. 14:52
 5/9 anonim ***** válasza:

Nem vagyunk egyformák. Ennyire bírja a szervezeted az alkoholt.

Én egy fél pohár bortól is becsiccsanok. Ezért nem is igazán iszom, évente max. 3x, és akkor is tudom, mire számíthatok.

2013. jan. 5. 15:00
 6/9 anonim ***** válasza:
Szerintem is egyél elötte,két adag alkohol közt igyál vizet,ne keverd a különféle piákat pl.sör után ne igyál bort stb.Az alkohol hat az egyensúly szervre,lehet,hogy neked alapba gond van vele de józanul nem érzed a pia viszont felerősiti.Nekem ágyban fekvésnél/ittasan/csillapítja a szoba forgását,ha csak egy szememet tartom nyitva,persze aludni nem így szoktam.
2013. jan. 5. 15:00
 7/9 anonim ***** válasza:
1.:ne igyál sokat(ez amatőröknek való)---->2.:egyél közben--->3. nehézségi fok: hányd ki magad. Jobb lesz tőle, és a másnaposság is enyhül. De persze, kellemetlen, röhejes és megalázó. A 2. pont a legmegfelelőbb, de csak mértékkel(mármint a kajálást) :)
2013. jan. 5. 17:41
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tanácsokat!
2013. jan. 5. 18:28
 9/9 anonim válasza:
44%
én imádom a szédülést :D tökre tetszik
2016. máj. 8. 22:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!