Miért "bácskai" a rizseshús?
Figyelt kérdés
Ez csak egy név (pl. hortobágyi húsos palacsinta), vagy valamilyen specialitás miatt "bácskai"?2015. febr. 28. 12:15
1/6 anonim válasza:
A régi-Magyországhoz tartozó Bácskáról kapta a nevét, de szerb rizseshús néven is ismert.
A lényeg, hogy gazdagon lecsós, borsos, a rizzsel együttfőtt egytálétel és nem mellesleg nagyon , de nagyon finom.
2/6 anonim válasza:
Több paprikával, paradicsommal (lecsóval) készül, mint a "sima".
3/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm, és szuper gyorsak voltatok megint!
2015. febr. 28. 20:51
4/6 fanyar válasza:
rácos jelleg a Bácskai tehát lecsós.
Ha nem paradicsomos akkor ugyanaz mint a rizses.
Mind kettő pörköltes
5/6 anonim válasza:
Elég gyakran csinálom, (lévén a családom egyik fele szláv)
valóban a több lecsós alapanyag különbözteti meg a sima rizseshústól. A lényege, hogy a rizzsel együtt is jó szaftos legyen, és mi jó csípősen szeretjük.Amúgy igen, szerb specialítás, de a környékbeli országokban mindenhol ismerik.
6/6 anonim válasza:
Tévedés szerbnek hívni, mert ez török étel. Például az orosz piláfot (húsos rizs) is a kaukázusi török népektől eredeztetik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!