Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért "bácskai" a rizseshús?

Miért "bácskai" a rizseshús?

Figyelt kérdés
Ez csak egy név (pl. hortobágyi húsos palacsinta), vagy valamilyen specialitás miatt "bácskai"?

2015. febr. 28. 12:15
 1/6 anonim ***** válasza:
85%

A régi-Magyországhoz tartozó Bácskáról kapta a nevét, de szerb rizseshús néven is ismert.

A lényeg, hogy gazdagon lecsós, borsos, a rizzsel együttfőtt egytálétel és nem mellesleg nagyon , de nagyon finom.

2015. febr. 28. 12:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
Több paprikával, paradicsommal (lecsóval) készül, mint a "sima".
2015. febr. 28. 13:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm, és szuper gyorsak voltatok megint!
2015. febr. 28. 20:51
 4/6 fanyar ***** válasza:

rácos jelleg a Bácskai tehát lecsós.

Ha nem paradicsomos akkor ugyanaz mint a rizses.

Mind kettő pörköltes

2017. júl. 21. 07:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:

Elég gyakran csinálom, (lévén a családom egyik fele szláv)

valóban a több lecsós alapanyag különbözteti meg a sima rizseshústól. A lényege, hogy a rizzsel együtt is jó szaftos legyen, és mi jó csípősen szeretjük.Amúgy igen, szerb specialítás, de a környékbeli országokban mindenhol ismerik.

2017. júl. 21. 16:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim válasza:
Tévedés szerbnek hívni, mert ez török étel. Például az orosz piláfot (húsos rizs) is a kaukázusi török népektől eredeztetik.
márc. 23. 11:15
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!