Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Rizseshús kérdés SOS.1 kiló...

Rizseshús kérdés SOS.1 kiló sertéscombhoz mennyi rizst számoljak hat felnőttnek? Külön főzzem, vagy nyersen tegyem bele a pörköltbe? Eddig köretnek csináltam a rizst, rizibizinek, de pörkölttel még nem főztem össze.6 felnőttnek kellene. Köszi.

Figyelt kérdés

2013. jún. 28. 18:55
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a legfinomabb, ha összefözöd.

Amikor a pörkölt nagyjából puha, akkor tedd bele a rizst meg kétszeres mennyiségü vizet, forrald fel és utána letakarva egész kis lángon hagyd kb 40 percig, akkor beissza a levét és puga lesz.

1 kg húshoz kb 30-40 dkg rizst tennék.

2013. jún. 28. 19:09
 2/11 anonim ***** válasza:
9%
Nem észszerűbb külön főzni a rizst és összemelegíteni? Milyen moslék lesz abból a pörköltből amit a készrefőzés után vízzel forralsz még??
2013. jún. 28. 19:23
 3/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm az első választ, ki fogom próbálni. gondolom a szaft már addigra elég sűrű és kevés lenne a nyers rizsnek.

És szerintem a válaszoló kipróbálta, nem hinném , hogy "moslékot " ajánlana, ahogy írta a második hsz.-ó

2013. jún. 28. 19:50
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

A másodiknak: ha külön fözöd a rizst, akkor nem veszi át a pörkölt ízét és az eredmény - akárhogy is öntöd össze, NEM rizseshús lesz, hane pörkölt rizzsel.

Ezen kivül miért lenne moslék? Az természetes, hogy hutána kell füszerezni valamennyire, amikor felöntik, de éppen így lesz egységes íze.

2013. jún. 28. 19:56
 5/11 anonim ***** válasza:
26%

Az az igazság, hogy én sem szeretem a rizseshúst, nem is enném meg, még vendégségben sem. Szerintem sokkal jobb lenne pörkölt rizibizivel. Gusztusosabb, szaftosabb, minkenki annyi szaftot vesz, amennyit akar. Nekem a rizses hús ehetetlenül száraz (mivel beszívja a szaftot, mire evésre kerül a sor). Mondjuk ha mindenki szereti, akkor megcsinálhatod.

Szerintem 1 kg hús rengeteg 6 személyre. A rizses húsban amúgy is inkább kevesebb hús szokott lenni. + Ha valaki nem annyira húsos, a rizst megeszi, a húst meg kipiszkálja és kidobhatod. De 1 kg hús még pörköltnek is sok szerintem, csak akkor eleve nem szedik ki és nem megy pocsékba.

2013. jún. 28. 20:00
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen más az íze, ha külön főzöd, mint, ha együtt. Én eleve annyi vízzel szoktam feltenni a pörköltet rizseshúshoz, amennyi kb. egy ujjnyira teljesen ellepi a húst. Ha félig megfőtt, akkor adom hozzá a rizst. Fél kilóval számolva, egy bögre rizst szoktam hozzátenni. Neked szerintem kb. két ujjnyival több víz kell, és két bögre rizs. Ha elfőtte a levét legkisebb lángon, még hagyd negyedórát fedő alatt párolódni, közben egyszer keverd jól át. Finom lesz. :)
2013. jún. 28. 20:01
 7/11 anonim ***** válasza:
34%

"A válasz 0%-ban hasznosnak"

Az is nagy marha aki jótanácsot ad itt bárkinek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2013. jún. 28. 20:03
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem sok 1 kg hús 6 személyre. Én kettőnknek főzök, egy pörkölt fél kilóból egy evésre elég, még sok körettel is. A 6 vendég közt meg lehet húsos és nem húsos is, mindenkinek jut.
2013. jún. 28. 20:07
 9/11 anonim ***** válasza:

[link]

Én valahogy így készítem, és így is néz ki, az biztos, hogy törtpaprika nincs az enyémen sem.

Egyébként pedig erősen szokás és ízlés dolga, hogy ki hogyan készíti, kár ez miatt egymást bántani.

Majd a kérdező eldönti, melyik változatot készíti.

A net-en is talál kismilló fajtát, ha itt nem kapna esetleg kedvére/ízlésére való választ.

2013. jún. 29. 07:48
 10/11 anonim ***** válasza:

9-es vagyok!

6 felnőtt részére cca. 10-12 marék rizst számolnék, mivel megfőve kb. duplájára nő a mennyiség.

2013. jún. 29. 07:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!