Hogyan csinálod a sárgaborsó főzeléket?
Pont holnap fogok készíteni, sült oldalassal :) már beáztattam, többször lemosva.
Jó nagy lábasban teszem fel főni, és fedő nélkül puhára főzöm. rettenetesen habzik közben, azért nem szabad lefedni. menet közben mindig leszedem a vastag habot.
ha már nem habzik, és puha, botmixerrel átjáratom, majd fokhagymás rántással berántom, amibe egy picurka pirospaprikát is teszek. nem kell vastag rántás, mert nagyon sűrű az egész.Fűszer a fokhagymán kívül só, bors.
Én így csinálom évtizedek óta, mi így szeretjük.
ugyan nem fözelék hanem curry
1 fej kockázott hagyma
1 pari
1 csipős zöld paprika fele olajon piritod
ha elfövi a levét
1 mk curry por, 1 mk kömény, 1 mk gyömbér, 1 mk fahéj, bors
3 g zuzott fokhagyma
kicsit piritod a füszereket
1 zacsko sárgaborsó (nem kell áztatni)
3 pohár víz
1/2 citrom leve
1 leves kocka
kb 30 p fözés
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!