Háziasszonyok! van olyan sárgaborsó amit nem kell felhasznalas előtt beaztatni, hanem a zacskóbol kivéve azonnal felhasználható? Pl. fozeleknek
Elvileg mindet lehetn azonnal is fözni, csak egyrészt igen sokáig (akár 8-10 óra) is beletelne, mire megfö, másrészt meg ha nem egyformán szárazok az egyes borsók, akkor egy része már régen szétfö, a máiks rész meg még ropogós kemény maradna.
De ha a borsót meleg (nem forró) vízzel öntöd le, akkor egy óra után már jó eséllyel meg tudod fözni, hacsak nem nagyon régi.
Jól írta az előttem szóló kedves válaszoló, nagyon sanszos, hogy nem fog egyszerre megpuhulni, és még a botmixer sem viszi el a kemény szemeket.Olyan direkt fajta talán nincs is, amit nem kellene beáztatni.
Ezért a legbiztosabb a sárgaborsó, szárazbab esetében az egy éjszakás, de legalább pár órás beáztatás.
Lencsét főztem már sokszor áztatás nélkül, semmi gond nem volt vele.
koszonom a válaszokat!
miért kell beáztatni?
Mi van, nehéz a felfogásod?
Most írták le ketten is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!