Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Könnyen elkészíthető, finom...

Könnyen elkészíthető, finom almasüti receptjére lenne szükségem. Olyan is van amelyhez sok alma szükséges?

Figyelt kérdés
...mert nekem most sok feldogoznivaló almám van
2010. febr. 12. 07:59
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Nem sütit ajánlok és, de ha azt irod h sok az almád akkor csinálhatsz almás palacsintát is. Vagyis sima higpalacsinta masszát megcsinálod és reszelsz bele sok almát és, amikor sütöd akkor nem nagy karikákra hanem csak a merőkanál kicsikre sütöd. Mármint nem folyatod úgy körbe szét, hanem meghagyod kisebb karikákba, hogy könnyen tudd megforditani. Plusz egy kicsi fahéjt is tegyél.
2010. febr. 12. 08:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 A kérdező kommentje:
Köszi nem rossz ötlet :-)
2010. febr. 12. 09:04
 3/12 anonim ***** válasza:

én pár napja csináltam olyat, hogy az almákat feldaraboltam/szeleteltem, és cukorral, fahéjjal megpároltam a gázon, de nem szétfolyósra csak puhára.

aztán egy kerek hőálló tálba beleraktam őket és kicsit sűrűbb palacsintatésztával leöntöttem, majd sütőben megsütöttem. ha kész, úgy lehet szeletelni, mint egy torát, és úgy néz ki, mint a tipikus amerikai almás pite:)

ajánlom, hogy a palacsintatésztába tegyél bőven cukrot, úgy jobb.

nagyon finom és nagyon egyszerű.

2010. febr. 12. 09:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 anonim ***** válasza:
Első vagyok, a legjobb az volna ha almakompotot készitenél! Sok sok almát kicsumázol, 4-5 darabkákra felvágod felöntöd jól vizzel+cukor+fahéj+tehetsz vanilia rúdat is, és addig főződ amig az almák megfőnek.
2010. febr. 12. 09:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 A kérdező kommentje:

09.26-os, esetleg tudsz adagokat is írni, hogy miből mennyit, és a végén mennyi ideig süssem?

Köszi. Ez is tetszik.

2010. febr. 12. 09:55
 6/12 A kérdező kommentje:
A tűzálló tál lehet lábas is, vagy muszáj kerámia/üveg legyen?
2010. febr. 12. 11:08
 7/12 anonim ***** válasza:

szia

hát asszem 3 alma volt, közepes méretű, de ha nagyobb a tálad vagy sűrűbben akarod az almát, akkor többet is rakhatsz.

a palacsintatésztát szakácskönyvből néztem :) 2 tojás volt, meg 3 dl tej asszem, és talán 20 dkg liszt, na én a lisztből többet tettem. cukor, kb. 20 dkg, a könyv meg 2 dkg-t ír, de úgy nem édes:)

szerintem a lábas is jó, de jól zsírozd vagy vajazd ki. én ilyen hőálló övegtálat használtam.

kb. 180 fokon sütöttem, kb. fél óráig, és mindig nézegettem, hogy jó-e már, fogpiszkálót szúrtam bele.

bocsi, de nem vagyok profi:))))

2010. febr. 12. 11:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 anonim ***** válasza:

ja, a lábas azért vastagabb falú legyen, az a klasszikus piros, ha van, tudod, aminek ilyen szürke mintás a belseje:)

az ilyen fém, aminek műanyag a nyele, az nem jó:)

2010. febr. 12. 11:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszod. végül beletettem egy üvegbe, de teljesen megtelt, kiváncsi vagyok milyen lesz. A palacsintatésztát én is így csináltam, habár én jóval több almával készítem.

Minden hozzászólónak köszönöm a tippeket, kompótot most azért nem készítettem, mert valami könnyű almássütit kívánt a család.

Köszimég1x.

2010. febr. 12. 11:46
 10/12 anonim ***** válasza:

úgy érted, magas lett?

akkor tovább kéne sütni, nehogy nyers maradjon belül.

ne túl magas hőfokon, mert akkor meg kívül megég:)

de biztos tudod Te ezt:)

2010. febr. 12. 12:26
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!