Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy kell tarhonyát készíteni?

Hogy kell tarhonyát készíteni?

Figyelt kérdés
2008. aug. 22. 22:31
 1/8 anonim ***** válasza:
79%
Én félkészt vettem a Tescoban,de annak a hátuljára rávan írva,hogy kell tovább csinálni.
2008. aug. 22. 22:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Öntesz egy lábosba vagy fazékba egy kevés olajat.Ebbe beleöntöd a tarhonyát és a legmelegebbre álíítod a főzőlapot. Ilyenkor gyakra meg kell keverni és ha látod hogy barnul egy picit már akkor önsd fel vízzel és rakj hozzá vegetát , fűszereket. Először keveset rakj majd kostolgasd az ízét és a szerint rakd még hozzá a töbitt így nem ronthatod el.Ezt is keverges pá percenként. Ha már puha a tarhonya és elfogyott a víz akkor máris tálalható.
2008. aug. 22. 22:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat, de én nem az főzés folyamatára gondoltam, hanem magára a száraz tészta elkészítésére, mint pl a csipetke gyúrásához ez és ez kell, így nyújtsd, pihentesd, csipegesd.

Szóval ha nem megvenni akarom a száraz tésztát, hanem elkészyteni, akkor hogy csináljam a tarhonyát?

2008. aug. 22. 23:35
 4/8 A kérdező kommentje:

tarhonyát gyártani, ha úgy egyértelműbb.

Bocs a kavarcért.

2008. aug. 22. 23:36
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Egy mély tálban kézzel keverjünk el 2 egész tojást 0,4 dl vízzel és dolgozzuk össze 35 dg liszttel. Amikor az összes lisztet felvette, tegyük ki egy nagyméretû deszkára, és alaposan gyúrjuk össze. A gyúrásnál sem idõt, sem fáradságot nem szabad kímélni, hogy a tészta kemény és szívós legyen. Ha túl kemény lenne, adjunk hozzá még egy kis vizet, de vigyázzunk, hogy ne lágyítsuk ki. A hígítást ne hamarkodjuk el, mert a gyúrás során folyamatosan lágyul. A kifõtt tészta alapanyaga akkor jó, ha gyúrás közben leválik a kézrõl, és apró hólyagok láthatók rajta. Sót ne tegyünk bele, mert az lágyítja, inkább a fõzõvizét sózzuk erõsebben. Ha készen vagyunk a kidolgozással, vágjuk ketté, formáljunk belõle két kis cipót, és egy konyharuhával letakarva 10 percig pihentessük, hogy a lisztszemcsék megduzzadjanak. Utána lisztezzük be a deszkát, és az egyik cipót nyújtsuk kerek lappá, majd szórjunk a tészta tetejére is kevés lisztet, és nyújtsuk tovább. Ehhez minél kevesebb lisztet használjunk, hogy fõzés közben ne legyen a tészta csirizes.A kisebb cipókká formált tésztát káposztareszelõn belisztezett deszkára reszeljük le, majd kevés liszt hozzákeverésével a két kezünk között morzsolgatva gömbölyítsük. Az összeragadt szemeket szedjük ki, és csipkedjük szét kisebb darabokra.
2008. aug. 23. 10:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 A kérdező kommentje:

tehát akkor a sima tésztát káposztareszelőn kell lereszelni.


Köszi

2008. aug. 23. 14:06
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Kóstoltátok már a káposztás tarhonyát,nagyon finom én legalábbis nagyon szerettem!
2008. aug. 23. 15:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
A káposztás tarhonya az valami Isteni!!! Szabolcsi kaja.
2008. aug. 23. 22:47
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!