Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Kezdő vagyok, de sütnék-főznék...

Kezdő vagyok, de sütnék-főznék egyet ma. Adjatok tippet, szerintetek mit?

Figyelt kérdés

Új háziasszony, kevés tapasztalattal, egy délutánnyi szabadidővel és egyedül a konyhában :D Ennyi lenne a felállás. Valami fincsit főznék, ami egyszerű is, mert a legkönnyebb dolgot is hajlamos vagyok elszúrni (sok példa volt már rá), és finom is. Plusz mégsütnék valamit estére, mire megjön a férjem. A muffin az egyedüli amit szoktam, azt elég gyakran is készítem, de az utóbbi időben már az sem sikerült olyan jól. Szóval valami egyszerű érdekel, amit nem ronthatok el.

Ötletek egy adag kajára és sütire? :D

2015. febr. 7. 12:39
 1/4 anonim ***** válasza:
Süssél palacsintát.
2015. febr. 7. 12:46
 2/4 anonim ***** válasza:

Sültcsirke burgonykockával.

Krumplit megpucolod és kockára vágod, majd forralásig főzöd. De csak, hogy felforrjon. Leszűröd és tepsibe teszed, rá erre a csirkét és 200 fokon készre sütöd. Isteni ízletes lesz a csirkéből kisült szafttól. Ja a csirkét és a krumplit is sózni kell !

2015. febr. 7. 13:21
 3/4 anonim ***** válasza:

Rántott hús + krumplipüré/rizs, pörkölt nokedlivel/tésztával, túróscsusza, tepsiben sült hús hasábbal, házi pizza, brassói, rakott krumpli, kaszinó tojás...

Palacsinta, pogácsa, sajtos rúd, kókuszgolyó, piskóta, puding, csokiszalámi...

Ezek mind könnyen elkészíthetőek :D

2015. febr. 7. 13:27
 4/4 anonim válasza:

Én sütireceptet írnék:

Bögrés süti:

Egy bögre cikkorral keverj el 2 bögre lisztet, egy csomag sütőport és egy csomag vaníliás cukrot valamint egy-két kanál kakaóport.Morzsolj bele egy kockarámát.

Tegyél bele egy tojást, önts hozzá kis tejet és keverd össze. Ha nem folyós, akkor még egy kis tejet. Tehetsz bele lekvárt vagy gyümölcsöt vagy amit akarsz ízesítésül.

Tepsit sütőpapírral kibélelsz vagy kivajazod és lisztezed, beleöntöd a masszát és vmit szórhatsz a tetejére is ha akarsz. Én pl tökmagal vagy kókuszreszelékkel szoktam.

Addig süsd közepestől kicsit nagyobb lángon, amíg a villát beleszúrva már nem tapad rá.

Ha kész hagyod hűlni, kockázva tálalod.

Garantált siker, 10 éves korom óta sütöm és mindig sikerült és még olcsó is!

Ha nincs Ramád, akkor a tej és tojás után egy deci olajjal pótolhatod, de ezt nehezebb elkeverni.

Sok sikert!

2015. febr. 8. 16:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!