Bögrés sütit sütnék délután. Recept: 2 bögre liszt,1 bögre cukor,1 bögre tej,1 tojás,1 sütőpor Tényleg ilyen egyszerű lenne? Hány fokon kell sütni és meddig?
Kell bele az 1 csomag sütőpor, ne tévesszen meg senki.De hiányzik a zsiradék. Ehhez kell 1 dl olaj is.
Én nagyon sokszor sütök bögréset, ugyanilyen arányokkal, de olaj is van benne. nagyon finom.
Előmelegített kb 180 fokos sütőben kell elkezdeni a sütést, majd egy picit visszavenni. kb 30-35 perc alatt megsül, villával, hústűvel ellenőrizheted, hogy nem nyers-e. ( a közepébe szúrva.)kakaót is tehetsz bele, kb 2 evőkanállal, meg egy teáskanál fahéjat is.
amikor a közepes/sütőpapíros tepsibe öntötted, akkor szórd meg a kimagozott lecsurgatott meggyel.
Csak akkor szeleteld, ha teljesen kihűlt.hamarabb kihűl, ha jó alaposan vizes konyharuhára/ viledára teszed a tepsit, és a sütőpapír sem fog hozzáragadni.
Kell bele sütőpor.
De! A meggyel vigyázz, én ezt csináltam meg, meggyel és nem tudtam kiszedni a jénaiból, mert a lesüllyedt gyümölcstől leragadt. Aztán kicincáltam, összedaraboltam, főztem rá pudingot és lett hamis somlói.
Én ezért írtam a sütőpapírt, és a gyors vizesruhás hűtést.
nem meggytől ragad le, eleinte nekem is előfordult, hogy bármilyen kevert sütit csináltam, a kikent-lisztezett tepsibe is beleragadt.
ma már nincs ilyen gondom, szerencsére.
Megsütöttem, nagyon finom lett. 1 csomag sütőport tettem bele és egyáltalán nem volt csípős íze.
Nem tettem bele még plusz zsíradékot és így sem volt száraz a tészta.
A meggyet előtte megforgattam pici vaniliás puding porba így nem süllyedt le az aljára és nagyon finom íze lett.
Én nem 2 bögre liszttel csinálom, hanem csak 1-gyel.
Vagyis 1 bögre liszt, 1 bögre dió (mák, mogyoró), 1 bögre cukor 2 tojás, 1 sütőpor, és jó kalácssűrűségűre keverem tejjel. Néha teszek bele mazsolát, ha a lányom éppen nem eszik belőle, mert ő nem szereti. Ha tepsiben sütöm, felkockázom, imádják csak úgy magában. De szoktam tortaformában, akkor szépen ketté vágom és hozzá illő krémmel, lekvárral, nutellával megkenem :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!