Van egy egész csirkém, hogy készítsem el?
Nem hagyományos ételekre gondolok (pörkölt, sült csirke, töltött csirke), hanem egy kicsit különlegesebbre.
Várom az ötleteket és recepteket! előre is köszi!
Sörösdobozon sült csirke
Hozzávalók:
1 csirke
1 db 0,33 l-es sörös/üdítős doboz (jó alaposan elmosva, kívül-belül)
1 db 0,5-ös sör
1 cs kotányi sültcsirke fűszer
A csirkét megmossuk, leszárítjuk, a fűszer 1/3 át beleszórjuk az üres dobozba, rá kb 1/2 dobozra való sör (lassan mert felhabzik). A maradék fűszert egy kis sörrel összekeverjük, kívül belül alaposan bekenjük. A kész csirkét ráültetjük a dobozra, a lábaival kitámasztjuk (nehogy elszálljon), be a sütőbe, 180-200 fokon kb. 2 óra (a csirke korátol sok függ, tűpróba!!), sülés közben a maradék sörrel finoman locsoljuk, nem kenni mert lejön a pác, hanem finoman csurgatva. Amikor megsült, nagyon vigyázzunk a levételnél, mert a doboz tele van forró folyadékkal! Mi úgy szoktuk levenni, hogy amikor kiveszem, egy kicsit hűl, utána egy grillfogó csipesszel megfogjuk a dobozt, és finoman lehúzom a pipit. Nagyon óvatosan, mert omlós, puha.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!