Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Van egy egész csirkém, hogy...

Van egy egész csirkém, hogy készítsem el?

Figyelt kérdés

Nem hagyományos ételekre gondolok (pörkölt, sült csirke, töltött csirke), hanem egy kicsit különlegesebbre.

Várom az ötleteket és recepteket! előre is köszi!


2010. febr. 8. 13:52
 1/6 anonim ***** válasza:
2010. febr. 8. 14:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
Szia ! csináld meg Bakonyi módon, szóval szalonnás, gombás , tejfölös, illetve tejszínes szószban nokedlivel. isteni finom.Sült is meg szaftos is egyszerre.
2010. febr. 8. 14:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
Szerintem süsd meg egészben,agyadedényben(van valami erre alkalmas edény,nem egy különleges cucc de nem jut eszembe a neve)de úgy h előtte szalonna csíkokat fektetsz a csirkére,ettől isteni íze lesz,olajat ésfűzereket is tenni kel a húshoz az edénybe,éskésőbb tepsiben sült zöldségekkel lehet megenni amit a csirke olajával kenevetsz be sütés előtt,ettől összeérnek az ízek és isteni lesz,anyukám azért szereti ezt a receptet mert nem bonyolult,és nem nagy munka!
2010. febr. 8. 14:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
tudom h pörköltöt nem akarsz de elmondom h mi szoktunk csinálni halas csibét végülis ugyanugy rakod fel mint a pörköltet csak raksz bele halkockát.min 3 db-ot és tésztával is és nokedlivel is Isteni...:)
2010. febr. 8. 14:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim válasza:
Római tálba isteni lesz.
2010. febr. 8. 15:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:

Sörösdobozon sült csirke


Hozzávalók:

1 csirke

1 db 0,33 l-es sörös/üdítős doboz (jó alaposan elmosva, kívül-belül)

1 db 0,5-ös sör

1 cs kotányi sültcsirke fűszer


A csirkét megmossuk, leszárítjuk, a fűszer 1/3 át beleszórjuk az üres dobozba, rá kb 1/2 dobozra való sör (lassan mert felhabzik). A maradék fűszert egy kis sörrel összekeverjük, kívül belül alaposan bekenjük. A kész csirkét ráültetjük a dobozra, a lábaival kitámasztjuk (nehogy elszálljon), be a sütőbe, 180-200 fokon kb. 2 óra (a csirke korátol sok függ, tűpróba!!), sülés közben a maradék sörrel finoman locsoljuk, nem kenni mert lejön a pác, hanem finoman csurgatva. Amikor megsült, nagyon vigyázzunk a levételnél, mert a doboz tele van forró folyadékkal! Mi úgy szoktuk levenni, hogy amikor kiveszem, egy kicsit hűl, utána egy grillfogó csipesszel megfogjuk a dobozt, és finoman lehúzom a pipit. Nagyon óvatosan, mert omlós, puha.

2010. febr. 8. 20:49
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!