Sima vizes piskótához - amit 3 részbe vágok - mehet a doboskrém?
Nincs annyi sütőm, formám stb. hogy tudjak csinálni 6 lapot, viszont úgy gondoltam egy könnyű piskóta a krémmel nem rossz. És mikor a torta kész csinálok egy vékony tetőt, megvárom míg kihűl és elkészítem rá rendesen a doboscukrot. Ez így jó lehet?
(+ van valakinek doboskrém receptje?)
Szia! Szerintem a hagyományos piskótát válaszd, mert azért az masszívabb! Én egy 16 szeletes tortához 7 tojásos piskótát készítenék, egyesével kizsírozott, kilisztezett tepsi hátulját kikenem (egy tortakarikát zsírozott, lisztezett állapotban rányomom, és rajta marad a forma, és látom, hogy mekkora karikát kell kikennem). 6 lapot megsütök. Ha kész karikával egyesével körbevágom, hogy egyformák legyenek. A legszebbet kiválasztom, és az lesz a teteje!
A krémhez pedig párizsi krémet használnék.Hozzávalók:
2 dl tejszín
20 dkg cukor
25 dkg krémmargarin
5 dkg kakaó
5 dkg étcsokoládé
vaníliás cukor
A kakaót átszitáljuk.
A tejszínt a cukorral felforraljuk (kb. 116-118 °C). Beleszórjuk a kakaóport, majd a csokoládét és gyorsan simára keverjük. A margarint apránként adjuk hozzá, hogy ne hűtse vissza a keveréket. Folyamatos keverés mellett 105 °C-ig hevítjük, majd hideg vizes üstbe állítva időnként megkeverve kihűtjük. Lehet a sokkolóban is hűteni, ekkor is rendszeresen keverjük át.
Ha a lehűlt párizsi krémhez külön kihabosított 20 dkg krémmargarint adunk, ebből lesz a rokokó krém.
A tetejével óvatosan, mert hamar megköt, és iszonyú forró! Jól olajozz be egy hosszú, nem recés kést, és azzal jelöld először be (mindig felezd), majd utána könnyebb lesz legyezőre szétvágni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!