Miért kell olaj a piskótához?
Mi a funkciója benne, mit javít fel stb :-).
Köszi!!
Nem kel, hanem egy lehetőség az olajos piskóta . nagyon sok recept is van a neten, én pl a gyümölcstortát, csakis olajos piskótából készítem.
olcsó, konnyű, nagyon finom.
Köszönöm a sok hasznos tanácsot!
Akkor már csak az kérdezném meg, ha olajosan készítem a piskótát, akkor melyik munkafázisban hova tegyem bele :-D?
1. Fehérje+cukor kemény habbá felver
2. Sárgája egyenként beledob és kicsit még mixelem
3. Ebbe menjen az olaj?
Vagy a szárazakhoz adjam?
Elvesztem :-DDD!
Köszi!!!!
ne vessz el:) a tojás sárgájába kell tenni amikor a cukorral kikevered, utána a liszt, majd legvégül a tojáshab.
leírom neked a gyümölcstorta piskótájának receptjét, ezt kapcsos formában is meg lehet sütni, ebből kb 3-4 cm magas piskóta lesz. Direkt nem magasabb, mert, hát még megpakoljuk.
de, ha esetleg dupla adagban csinálod, akkor szép magas piskótád is lehet.
szóval az alap:
14 dkg liszt, 14 dkg cukor 2 tojás,fél deci olaj, fél deci melegvíz, egy póp. teáaskanél sötőpor a lisztbe keverve.
a tojásokat szétválasztod, a fehérjét pár csep ecettel nagyon kemény habbá vered.
a sárgákat a cukorrla, az olajjal és a melegvízzel habosra kevered. bele apránként a sütőporos liszt,azzal is tovább ekverni. majd fakanállal, vagy lapátkanállal
a fehérjét lasan óvatosan összekeverni a masszával, hogy a hab ne törjön össze.
lágy, könnyű massza lesz, amit lehet a kizsírozott lisztezett formába önteni, kicsit mozgatva segítnei elterülni.
ezt kb 15 percig (tűpróbáig ) kell sütni, előmelegített kb 180 fokos sütőben.
ha más receptet választottál, akkor is a cukros sárgájába tedd az olajat.
menni fog, és finom lesz :)
Szuper!
Köszönöm a szuper receptete :-), megvilágosultam :-)!!!!!!!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!