Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Piskótához külön keveritek a...

Piskótához külön keveritek a tojás fehérjét és sárgáját a cukorral vagy a sárgáját és fehérjét együtt a cukorral?

Figyelt kérdés
2012. okt. 22. 10:16
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Külön
2012. okt. 22. 10:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
A gondosan különválasztott fehérjét habbá kell verni és úgy hozzáadni a sárgája+cukor összekeverve+liszt együtteshez. A fehérje csak akkor lesz jó hab, ha kicsi sárgája sem kerül bele. A fehérjehabot kanalanként adom hozzá és már géppel nem keverem, mert összetöri, hanem csak fakanállal,lazán.
2012. okt. 22. 10:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/13 anonim ***** válasza:
50%
Géppel magas fokozaton felverem a fehérjét, majd kanalanként hozzá keverem a cukrot. Utána alacsony fokozatra állítom a gépet, és a sárgáját egyenként belekeverem. A lisztet kézi habverővel adom hozzá.
2012. okt. 22. 10:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 anonim ***** válasza:
A fehérjehabot utoljára kell hozzáadni.
2012. okt. 22. 11:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/13 anonim ***** válasza:
Lakodalmakban így szoktuk,mert így a leggyorsabb.Amennyi a tojás annyi kanál cukor és liszt.A tojásokat szétválasztjuk, afehérjét felverjük kemény habbá,majd beletesszük a cukrot ezzel verjük tovább,majd a sárgáját és ezzel is verjük még egy kicsit és mehet bele a liszt óvatosan keverve.
2012. okt. 22. 11:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 anonim ***** válasza:
49%
Ez így mind tökékletes,amiket írtak, de van olyan piskóta is, amelyt egész tojásból kell nagyon habosra verni a cukorral, majd hozzá a lisztet, és úgy is nagyon szép, magas, könnyű.
2012. okt. 22. 12:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 anonim ***** válasza:
Én mindig külön választom a tojás fehérjét és sárgáját, mert én a tojás-takarékos vizes piskótát szoktam sütni, de anyukám egyszer látta a Stahl műsorában az egész tojásos verziót, azóta előfordul, hogy úgy csinálja. Úgy is szép lett a piskóta, úgyhogy ez szokás kérdése.
2012. okt. 22. 14:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/13 nina94 válasza:
legtöbbször külön de recept függő
2012. okt. 27. 21:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/13 anonim válasza:
Én nemrég találtam egy receptet, ami szerint nem kell szétválasztani, hanem az egész tojásokat a leggyorsabb fokozaton kb. 15-20 percig kell keverni, aztán a legkisebb fokozaton hozzáadjuk a cukrot, végül kézi habverővel a lisztet. Kipróbáltam és nekem ugyanúgy szépen feljött, mint amikor külön vertem fel a sárgáját és a fehérjét.
2012. okt. 28. 15:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/13 anonim ***** válasza:

Én már egy hete megírtam, hogy van egész tojásos recept is, és nagyon is működik, de látom sokan nem hittek nekem.

pedig aki nem hiszi, utána is járhat... mielőtt lepontoz egy választ.

2012. okt. 28. 16:01
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!