Piskótatekercsnél szétválasztjátok a tojás fehérjét és sárgáját, vagy együtt veritek fel?
Mindig szétválasztva verem fel.
így nem kell sütőport beletennem.
Nem kell külön edényt koszolni!
Én szétválasztom a tojásokat, de a sárgáját benne hagyom a fél tojáshéjakban (szépen megállnak a tojástartóban), külön felverem a fehérjéket a cukorral, és a végén a sárgákat csak elkeverem benne a liszttel együtt.
Eddig működött...
Habot biztos nem tudsz verni együtt. Ha egy kicsi sárgája marad benne, akkor is nehéz felverni. A habot pedig óvatosan kell beleforgatni a többi összekevert cuccba, nehogy összetörjön hanem tökéletes legyen. Nekem egyszer nem sikerült, és az egész olyan lett mint egy kakaós cipőtalp vagy szemléletesebben: egy kakaós, tepsiben sült tojásos massza...
Persze biztos van aki még nem evett olyat, amibe szépen felvert tojásfehérje hab van keverve és annak jó az is az összekevert is.
Én is úgy szoktam hogy fehérjét felverem, bele sárgája, cukor, majd sütőpor, majd levéve bele liszt. Általában jó szokott lenni. Szerintem igazából azért kell szétválasztani, mert más igénye van a felverésben a fehérjének és a sárgájának. Szerintem!!
De mostanában kaptam egyik ismerősömtől egy másik piskóta receptet és úgy is sikerült a piskóta. De még mindig nem volt olyan habos mint neki szokott.
Leírom: 8 tojás, 8 kanál víz, 16 kanál enyhén púpos kr. cukor, ezeket 15-20 percig kell verni, addig hogy ha beledugjuk az ujjunkat nem folyik le róla, illetve hát nagyon lassan. Fontos hogy egy helyen 1-2 percig verni és nagyon óvatosan odébb menni a verővel, ne törjön a hab össze. Ha ez megvan 16 kanál liszt és visszavenni a verő fokozatát és 1 perc max alatt beledolgozni a lisztet. Aztán vajazott/zsírozott, lisztezett, vagy sütőpapírral bélelt tepsibe és előmelegített sütőbe. 40-45 percig kell kb sütni, illetve amíg jó nem lesz. 5-10 percig nagyobb lángon, majd majdnem takarékon sütni hogy jól átsüljön. Nekem elektromos sütőben több idő kellett. Ja és most jut eszembe hogy ez rendes piskóta recept, de szerintem ha széles nagy tepsibe tesszük piskótatekercsnek is jó.
Ahány kanál tojás, annyi kanál víz, dupla kanál kr cukor és dupla kanál liszt.
Én eddig úgy csináltam piskótát hogy 6tojás, 6 k cukor, 6 k liszt, sütőpor/szalakáli/szódabikarbóna. Az elején leírt hagyományos módon. Illetve hát ha több kellett vagy kevesebb arányosan módosítottam a hozzávalók mennyiségeit.
Tuti pikóta recept( nap mint nap ezt használom )
7 tojás
14deka cukor
14 deka liszt.
cukrot egész tojással felverni. nagyon kemény habbá. a cukor mehet bele rögtön az elején. ha kemény a hab habverövel egész lassan kanalanként belekeverni a lisztet.
Tepszibe tegyél sütőpapirt. És kész is a piskóta.
Ez a recept nagy 1/1 GN edényhez valo. ha otthon csinálod akkor kb a felét vegyed mindennek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!