Marhahúst meddig süssem ebben az esetben?
Ezt a receptet csinálom, de lábszár nem volt, lapocka lett. 5 db, 10 cm átmérőjű ovális, 4 cm vastag szeletek. Így is 2,5 órát kell sütni, vagy kevesebb ideig? Ha kevesebb, akkor mikor szedjem le róla a fóliát?
Honnan tudom, hogy utána még van-e teendő vele?
Soha nem sütöttem még marhát, így tanácstalan vagyok.
Lehet, hogy valamivel rövidebb idö alatt megpuhul, de nem biztos - sokban függ attól, hogy milyen öreg volt az állat.
A 2,5 órát mindenképpen tartsd be, utána meg akkor lesz kész, ha megszúrva teljesen puhának érzed.
Köszönöm! Létezik olyan, hogy "túlsütöm" a marhahúst?
Illetve azt szeretném még kérdezni, hogy ha a fóliát már leszedtem róla, mennyi időt maradhat (időnként forgatva) úgy a sütőben anélkül, hogy száraz cipőtalp legyen belőle?
Marhahúst lehet túlsütni, de csak akkor, ha szeletben sztéknek akarod készíteni.
Így nem sül, hanem inkább párolódik, ezért nem szárad ki.
Ha levetted a fóliát, akkor gyakran (15-20 percenként) az alatta lévö szaftból kanalazz a tetejére, akkor nem fog kiszáradni. A forgatással vigyázz, mert ha már puhul, akkor könnyen széteshet.
De ne izgulj, nem annyira nehéz, csak idöbe telik.
5 ilyen pici szeletnek? Mennyi idő lenne ideális nekik?
Legközelebb próbálom kiküszöbölni a hibákat :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!