Mit egyek ilyen esetben?
Nagyon beteg vagyok. Mindent kihányok vagy hasmenésem van. Semmit nem emésztek meg mert a vírus kicsinálta a beleimet. Az orvos azt mondta könnyen emészthető ételeket egyek, de nem tudom hogy mit. Ettem már: párolt húst, főtt krumplit, főtt répát, főtt rizst. De még miket tudnék enni ami azért laktató is ?
Mindenképp tejmentes legyen mert azt tilos ilyenkor enni.
Légyszi segítsetek :)
15/L
Ropit, kétszersültet, kekszet, zöldségleveseket. Almakompótot, vagy reszelt almát, és étcsokit, az fog.
Pár napig még sajna diétázni kell, folyadékot viszont sokat igyál.
Köszi :)
Amiket először írtál azok jók viszont az étcsoki a tej miatt ki van zárva és az alma rengeteg gyomorsavat csinál :(
Jöhetnek még válaszok,tanácsok !!!
Sajnos nem túl változatos az ilyen étrend, és nem is kell túl változatossá tenni, ez az időszak erről szól.
Főtt krumpli, főtt rizs, kekszek közül a korpovitot ajánlom.
Az alma nem igazán csinál savat, tekintve, hogy a gyomorsav kn 5241625-szer savasabb mint az alma... viszont a kompótot nem javaslom a sok cukor miatt. Az almát pépesítve kell ilyenkor enni, reszelve, turmixolva, hogy oldódjon a pektin tartalma, ami jótékony hatással van az emésztésre.
Tejtermékekből sovány kefír fér bele, nyilván ne almával edd, hanem mondjuk keksszel. Pl a korpovit mellett a győri édes zabfalatok is egy jó termék.
AZ étcsokiban pedig nincs tej, (ezért nem tejcsoki) ott is csak a cukor ami bekavarhat, ugyanis a sok cukor önmagában hasmenést okoz, viszont egy keserű étcsokiban ezt ellensúlyozza a kakaó tartalom.
Mindenesetre egy darabig hanyagolnám a csokit, ez sajnos egy böjtös időszak.
Ha a vírusra antibiotikumot is szedtél, akkor az emésztőrendszered baktériumflórája is ráment.
Ha már kifelé jössz a betegségből , elkezdhetsz enni a kefir mellett joghurtot, ami szintén segít helyreállítani az egészséges mikroflórát.
Felvágottakból gépsonka, pirítós kenyérrel, vagy rozskenyérrel, minimális zsiradékkal (light margarinok).
Nekem ami ilyenkor segít az a főtt köles vagy rizs párolt répával.
Sós popcorn, ropik, sós chips, pirítós, extrudált kenyerek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!