Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen gyakran fordul elő,...

Milyen gyakran fordul elő, hogy ehetetlen ételt készítetek? Pl. Elsózzátok, odakozmál, vagy egyszerűen förtelmes lesz az íze.

Figyelt kérdés

Kort, nemet is írjatok légyszi, és azt, hogy mennyire a szabályok szerint főztök és mennyire művészkedtek/érzésre csináljátok a kaját.

köszi


2010. febr. 5. 11:57
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%
38 vagyok, már nem fordul elő ilyen:) Eleinte gyakran odaégett, kifutott, de mióta használom a tűzhely csörgőóráját és tudom melyik méretű fazékba mekkora kanál sót tegyek, nincsenek ilyen gondok. Viszont nem is igen főzök új recepteket, csak az ismert, beváltakat. Sok receptet leírtam magamnak pontosan, hány percig mekkora lángon mit és hogyan, és így mindig sikerülnek. Viszont így is előfordul, hogy valamit megun a család enni, mert sok lett és megy a kukába vagy a fagyasztóba.
2010. febr. 5. 12:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/19 anonim ***** válasza:
100%

Ehetetlen 1x volt!!!!!A drága rizses zöldségembe darálthúsnak való fűszert tettem..Hát förtelmes volt az a fűszer. Ez az egy volt, mivel az én véleményem az h lehet mindig korrigálni az ételt. Főleg ha sózásról van szó. Ha sokat teszek akkor még adok hozzá vizet vagy valami hozzávalót(ha szilérd kajáról beszélünk), ha meg nem sós akkor adok hozzá még:D

23/L

2010. febr. 5. 12:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/19 anonim ***** válasza:
100%
24 vagyok, kb 3-4éve főzöcskézek, több mint fél éve ez már mindennapos, egyszer sóztam el egy ételt nagyon, úgy h senki se ette meg(kb 2éve volt), azóta nem volt ehetetlen főztöm:) Vagy nem vagyunk finnyásak:D
2010. febr. 5. 12:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/19 anonim ***** válasza:
100%
59 vagyok, csukott szemmel főzök már, és az újításokkal sincs baj. Az odakozmálás persze más eset, mert elő szokott fordulni, hogy az Internet miatt megfeledkezem a kajáról...
2010. febr. 5. 12:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/19 anonim ***** válasza:
100%
30 vagyok, talán kétszer fordult elő , hogy ki kellett dobnom amit főztem. általában csak érzésre főzök, inkább a sütikhez használok csak recepteket. amúgy meg szeretek csak úgy kísérletezni és nem szoktak rosszak lenni.
2010. febr. 5. 12:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/19 anonim ***** válasza:
100%
26 éves vagyok, 4 éve főzöcskézek, egyszer kellett kiborítanom egy frankfurti levest, mert kukacos volt a káposzta:S soha nem csináltam ehetetlent:) anyukám szakács, bár sosem tanitott főzni, mert nem volt hozzám türelme, valamit biztos örököltem. az elején mindent úgy csináltam, ahogy le volt írva, csak olyan recepteket csináltam, ahol megadták, hogy egy kávéskanál ez, ... olyat nem, ahol csak megsózzuk meg ilyenek volt, mostmár bármit megcsinálok, művészkedni is szoktam:)
2010. febr. 5. 12:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/19 anonim ***** válasza:
100%

37 éves vagyok..Már nincsenek ilyen gondjaim,sőt évek óta nagyon dicsérik a főztömet..De el kellett idáig is jutnom valahogy...Amikor elkezdtem főzni,bizony komoly ehetetlen ételeket csináltam..Pl: a húslevesem mindig szürke volt,és zavaros:) (őrölt bors,és állandó kevergetés eredménye) Egyszer csináltam paradicsomos húsgombócot,és a volt férjem,hogy ne sértsen meg milyen pocsék az étel ezt mondta:

Drága nagyon finom a paradicsomos káposztád!!!Később még eszek,de most jól laktam"..(nem mondtam meg neki,hogy húsgombóc akart lenni...és nem ezért váltunk el..) Szóval el kellett telnie pár évnek,hogy már ne okozzon gondot..

2010. febr. 5. 12:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/19 anonim ***** válasza:
100%

39 vagyok, még sosem szúrtam el úgy a kaját, hogy kis javítgatás után a párom ne ette volna meg.... mondjuk Ő nagyon hálás közönség. :)


Párszor odakozmált már étel, vagy picit sós lett, de sztem ez mindenkivel előfordul.


Sosem főzök "szabály"szerint, gyakran újítgatok és folyamatosan kóstolgatom. Talán ez a titka. Így azonnal érzem, ha gáz van és tudom korrigálni.

2010. febr. 5. 12:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/19 anonim ***** válasza:
100%

Életem első krumplilevese lett ehetetlen, de annyira, hogy a mindenevő kutyánk se nyúlt hozzá. Ekkor 15 éves voltam. Azóta előfordult, hogy kicsit sós lett, kicsit jobban megpirult, kicsit keményebb maradt, de azért ehető volt. Családom nem várja el, hogy mesterszakács módjára készítsem el az ételeket, de azért nem esznek meg mindent, egészségesen finnyásak.

Soha nem méricskélek, mindent csak érzésre teszek az ételbe és soha nem kóstolom meg. Ismerőseim/vacsoravendégeim szerint nagyon ízletes amit csinálok, a férjem néha rázendít "az anyukám nem így csinálta" nótára, de még soha nem hagyott a tányérjában ételt.

51L

2010. febr. 5. 12:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/19 anonim ***** válasza:
100%

21 vagyok és néha elgondolkozom, h rossz szakmát választottam. 1,5 éve főzőcskézek, és még nem volt olyan kaja, ami ne fogyott volna el pillanatok alatt. Otthon nem tanultam főzni, így neten keresgélek recepteket, aztán szemre ész nélkül :), de olyan kajákat is sikerült tökéletesre csinálnom, amit előtte soha nem is kóstoltam. :)


Mázlista vagyok, soha nem volt még rossz, ehetetlen a főztöm, bár a lakótársam szerint néha sótlan, de szerintem meg ők főznek túl sósan :D

2010. febr. 5. 12:44
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!