Hogyan kell barack befőttet készíteni?
Felénk máshogy szokták.
Az előkészítés ugyanaz, bár a nektarin nem mindig magvaváló, ilyenkor csak levágjuk a hús felét, a másik fele meg a maggal együtt megy az üvegbe. Csak azért kell szétvágni, hogy jobban elférjenek, aprót nem muszáj.
Ne zúdítsd az üvegbe, hanem egyesével rendezd el, hogy több menjen bele.
Utána nálunk beletesznek 3 evőkanál cukrot, feltöltik vízzel, hogy majdnem ellepje a felső barackot (a barack később összeesik, és teljesen ellepődik), pici nátrium-benzoát (az állítólag nem rákkeltő, mint a szalicil), fedél.
Dunsztolás: kell egy nagy lábas vagy fazék, az aljára egy rossz konyharuha, rá az üvegek, víz az üvegek nyakáig, vagy ahogy sikerül, rá még egy konyharuha, hogy a fedél is fertőtlenítve legyen, felforralni, és 15 percig még főzni.
Utána szárazdunszt: egy rongyokkal kibélelt kosárba v. dobozba tenni úgy forrón az üvegeket, rá is valamit, és másnapra elhűlik, mehet a spájzba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!