Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell meggy befőttet...

Hogyan kell meggy befőttet készíteni cukorbetegeknek? Valami jó receptet valaki?

Figyelt kérdés
Ja és olyan is érdekelne ami nem diabetikus.
2011. máj. 30. 22:06
 1/6 anonim ***** válasza:

Csinálsz egy főzőlevet.Ebbe teszel citromot meg édesítőt,meg a tartósítót.A meggyeket belerakod,és mikor kifehéredik,már rakod is az üvegbe,rá a forró levet a tetejéig és rátekered a kupakot.5 percre fejreállítod,majd vissza,És mehet a helyére.

A másikba meg rakhatsz cukrot.

2011. máj. 30. 22:16
 2/6 anonim ***** válasza:

Én nem szoktam főzni. A receptem a következő:

1 kg kimagozott meggy

25 dkg cukor

1 mokkáskanál nátrium benzoát vagy szalicil

Az alaposan kiválogatott (ne legyenek közte sérült darabok) és leszárazott, megmosott, kimagozott meggyet összekeverjük a cukorral, a szalicillal vagy benzoáttal, és 1 napig letakarva állni hagyjuk. Néha átkeverjük, hogy a cukor feloldódjon. Finom levet ereszt. Üvegekbe töltjük, nem kell, hogy ússzon a lében, kicsit meg lehet tömni az üveget, de a lé azért lepje el a meggyet. Nagyon finom, ha mindegyik üveg tetejére 1-1 teáskanál rumot is teszünk, ez persze elmaradhat. Jól lefóliázzuk és lezárjuk az üvegeket. Mehet is a helyére, nincs más teendő vele.

A cukormentes változatot úgy készíted, hogy a kimagozott meggyet elkevered a tartósítószerrel, és már mehet is az üvegbe. Ezt nem kell állni hagyni, és idővel ez is fog majd saját levet ereszteni. Ha nagyon savanyú a meggy, folyékony édesítőt nyugodtan keverhetsz hozzá.

2011. máj. 30. 22:39
 3/6 anonim ***** válasza:
Előző vagyok. Ha marad esetleg a meggyléből, nehogy kiöntsd, töltsd azt is üvegbe, szörpnek nagyon finom.
2011. máj. 30. 23:06
 4/6 anonim ***** válasza:
Ja, és a tartósítószer tényleg csak 1 CSAPOTT mokkáskanál legyen kilónként. Nem kell több. Nem kávéskanál, hanem a pici mokkás!
2011. máj. 30. 23:28
 5/6 doboszoli ***** válasza:

Feleségem évek óta édesítővel főz be, egyszerűen azért, hogy ne együnk meg egy üveg befőttel(imádjuk este Tv előtt)

több kanál cukrot.

Ahogy az első leírta. Szinte nem is "hallatszik ki" az édesítő.

Minden eltehető így, a cseresznyétől a körtéig. Kitűnő a szeder, eper,Othello szőlő is.

2011. máj. 31. 05:56
 6/6 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen a válaszokat!!!
2011. máj. 31. 12:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!