Milyen főételt főzzek fél kiló kukoricadarából?
Nemrég hallottam, biztos ki fogom próbálni:
35dkg kukoricadarát megfőzök 1,7 dl sós vízben - úgy, hogy elváljon a fazéktól. Kiolajozott tepsibe terítem, kihűtöm. Vékony és elszeletelt baconszalonnát kicsit kisütök, rárakok felkockázott vöröshagymát, amikor megpuhul, teszek hozzá pár darab paprikát és paradicsomot felszeletelve (lecsó). A kihült "tésztát" keresztbe félbevágom, beleteszem egy másik tepsibe, rákenek 30-40 dkg kikevert túrót, erre a lecsót, rá füstölt (vagy sima) sajtot reszelek, a tetejére a tészta másik felét. Ennek a tetejére kis margarindarabokat rakok, majd sütőben 20-30 percig sütöm.
Csinálhatsz belőle tejbe grízt is ;)
Vagy lehet gyümölcsös gombócot csinálni: enyhén édesre főzöd aszalványokkal, magokkal, fűszerekkel és gyümölcs öntettel, kókuszreszelékbe forgatva kínálod. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!