Mit tudnék csinálni egy kukoricadarából?
Én ezt szoktam: (van valami neve, de nem tudom mi...:) )
Pici olaj, ráöntöm a kukoricadarát nem kell pirítani csak picit átkavarom,ki só és felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje bőven. Ez puhára fő, megdagad. Kicsit hagyom hülni aztán tányérba szedem és öntök rá tejet. Én úgy szeretem amikor már a kukorica dara kihült és nem folyós hanem dermedt. Én ezt nagyon szeretem. :)
Lehet túrógombócot is.
Első válaszoló: puliszka tejjel, így hívják. Régen népszerű volt a szegény falusiak körében. Finom, laktató, sőt, lehet édes is, ha jól tudom.
Én amúgy Lecsós csirketokányt szoktam csinálni, juhtúrós puliszkával. Isteni. Ha érdekel a receptje, leírom ide szívesen:-)))
Hozzávalók: 60dkg csirkemell, 10dkg füstölt szalonna, 1 vöröshagyma, 30-30dkg paprika,paradicsom, só, pirospaprika
Puliszkához: 30dkg kukoricadara, 15dkg juhtúró(simával is fincsi), 2dl tejföl.
Szalonnát kockára vágod és zsírjára sütöd. Majd a felkockázott husid adod hozzá, kevergeted míg kifehéredik. Mehet hozzá az aprított hagyma, üvegesre sütöd, só, paprika, majd mehet a paprika, paradicsom és fedő alatt készre párolod.
Puliszkához forralni kell 1 liter vizet. Sózod és kevergetés mellett beleöntöd a kukoricadarát. Néhány perc főzés után, fedő alatt hagyd duzzadni.
A kész puliszkát simítsd egy kivajazott tűzálló tálba. Rámorzsolod a túrót, és a tejföl fele megy rá,aztán a lecsós csirketokánnyal borítsd be. Tetejére a maradék tejföl kerül, 200fokon 20-25 perc alatt átsütöd.
Tipp: A tokánynak a levét nyugodtan rá lehet lapátolni, mert különben száraz.
Nagyon finom, laktató kaja, és gyorsabban kész van, mint ahogy az olvasás alapján tűnik.
Jó étvágyat:-))))
Kedves utolsó! Ez nagyon jól hangzik, tuti kipróbálom!
A kukoricadarát én szokatm tejbe megfőzni, pici cukor bele és kész, majd ha kihűlt, kiszaggatom, mint a galuskát és öntök rá tejet, így olyasmi, mint amit már írt is valaki.
Nagypapámnál ettem régen sok ilyet, finom, édes.....
De ezt lehet úgy is, hogy sós vízbe főzöd meg a kukoricadarát és beleszaggatod pirított hagymás zsírba. Ez magába is jó, de köretként is.
Régebben készítettem PRÓSZÁt a kukoricadarából, az is finom!
25 dkg kukoricadarát le kell önteni 1/2 liter tejjel, állni hagyni kb 1 órát a hűtőben, majd belekeverni 5 dkg cukrot, 3 tojást, 1 pohár kefirt, 1/2 cs. sütőport, dobni bele egy marék mazsolát, beleönteni a tepsibe és egy órát sütni.
Lekvárral nagyon fincsa! :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!