Kb. hány forint egy lángos anyagköltsége?
Attól függ, hogy mennyiért vásárolod a hozzávalókat?
Recepteket itt találhatsz:
(meg persze sok egyéb helyen is.)
Válaszd ki, hogy melyik tetszik, mindegyiknél ott van, hogy mennyi anyagból kell készíteni, és mennyi lesz belőle.
Innen már csak számolnod kell, hogy a felhasznált alapanyagok mekkora része esik egy lángosra.
Pontosan így van, ha ismered a receptúrát, az alapanyagot, és annak árát, akkor gyerekjáték egy kalkulációt kiszámolni.
Persze egy kalkulált energiaköltség, élőmunka, ( a te kiszámolt munkabéred ), némi egyéb költség, és miután kisütötted hány darab lett belőle, megtudod kb mennyi egy lángos önköltsége.
Csak maga az anyagköltség elég egyértelmű, ha a hozzávalók költségét, elosztod a kész lángos számával.
De nem kell bonyolítani, csak megcsinálni, kisütni, és jó étvággyal fogyasztani. ( persze a tejfölös-sajtos már drágább )Búék :)
Ha semmid nincs otthon, akkor kb 1500 Ft értékben kell vásárolnod, hogy egyet megcsinálj, viszont sok felesleg marad. (Pl egy csipet só fog hiányozni a kilós sóból).
1500 Ft-ból szerintem 8-10 ki fog jönni, de ez nagyon számít a mérettől is.
Szerintem az egy elfogadható becslés anyagköltségként.
Én teljesen hasraütéses alapon (na jó, azért nem teljesen) szintén ilyen néhány 10 forintnyit mondanék.
Egész kis fura.
Osztrák strandon kis kocsival járkáltak lángost árulva.
Laza 5 euró ~ 1500 ft,egy húszon pár forint költségű ételért...,jó üzlet :)
Igaz itthon is Balatonon 600ft körül...,nagy üzlet :)
Azért 5 euró mert fizetni kell:
- Árus bére (Magyar árak: 118.000+60000)
- Helybérlés (kb 200.000)
- Kiskocsi ára (egyszeri 150.000, ez csak tipp)
4 hónapos lángosos idényre leszámolva ez 1.662.000 Ft, ha 600 Ft-os lángossal számolok akkor 2770 db-ot kell eladni, azaz havonta 692-et, azaz nap 23-at. S ebből elfelejtettem levonni az anyag költséget, ami dob a számokon (kb 300-al kell többet eladni). De ez akkor még csak 0-ra viszi a bevételt, és haszon még nincs rajta, s egy ember dolgozik havi 30 napot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!