Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Lángost szeretnék sütni!...

Lángost szeretnék sütni! Segít valaki ebben leírni a folyamatokat?

Figyelt kérdés

Az olajban való kisütéssel nem lesz gondom! Inkább a tészta elkészítése ami nehézséget okoz!

Tejben vagy vízben kelesszem az élesztőt?

Hány gramm élesztő kell 2 dl folyadékhoz?

1 kg liszthez mennyi kelesztett élesztőt adjak?

Ha száraz a tészta mit rakhatok még hozzá?

Keleszteni kell a tésztát is?

Mit felejtettem el a receptből?

A többi nagyjából menni fog!



2014. okt. 4. 12:53
 1/6 anonim ***** válasza:
44%

Az élesztőt tejben szoktak felfuttatni, a mennyiséget pedig nem a folyadékhoz, hanem a liszthez kell beállítani - 1kg liszthez 2 kocka eleszto kell.

A teszta kizárt, hogy száraz lesz.

Kell keleszteni a tésztát..

Kb mindent. Hol a recept?

2014. okt. 4. 13:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Langyos tejben egy kevés cukorral futtatod az élesztöt, 15-20 perc, de a liszthez számolják: egy kocka az egy kilóra szól. Majd a lisztel összedolgozod és annyi tejet öntesz még hozzá, hogy az állaga neked tetszen, illetve a receptnek. Ezt addig dagasztod amig elnem válik a kezedtöl meg az edénytöl. Ekkor leborítod egy konyharuhával és meleg helyen keleszted, 20-30 percet.

Utánna kiszeded, kétujnyira kinyujtod, pogácsát szagatsz belöle és letekarod konyharuhával. igy is kelszted egy 10-15 percet. Mindég egy pogácsát kiveszel és kihúzod a lángos nagyságára és megsütöd bö olajban. Mindkét oldalát. Ha nagyobb területüt akarsz kisseb sütöhöz, akkor fogsz egy csikszedöt és forditva az asztalra teszed amire a kinyujtott lángost teszed igy kapsz egy kissebb félgömböt, a lángos közepének területe ezzel nagyobb lessz.

Eggyet nyujtasz egy a csikszedön egy az olajban, majd ki az olajbol, a csikszedöröl az olajba, a kinyujtotat a csikszedöre, majd akövetkezöt nyujtod.

Jó szórakozást!

2014. okt. 4. 13:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
Nem art némi so bele.....
2014. okt. 4. 13:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm 3:30-kor megpróbálom megcsinálni! :D
2014. okt. 4. 13:51
 5/6 anonim ***** válasza:

Nálunk ez volt az ebéd, bableves és burgonyás lángos, nagyon finom lett.


Én fél kg liszthez adtam fél kg tört burgonyát, kis sót, egy kanál vajat, és fél élesztőt kis cukorral kb 1 deci tejben feloldva.

Ha száraz a tészta kis langyos tej mehet hozzá

Keleszteni kell minimum fél órát, konyhában ne legyen huzat és jó ha kicsit meleg van, ha kb duplájára kelt, akkor már jó.

2014. okt. 4. 15:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 A kérdező kommentje:
Jól sikerült a lángos! Most már csak az a kérdés hogy mit tegyek hogy ne fájjon a hasam? (Bezabáltam!) :D
2014. okt. 4. 17:54

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!