Lángost, de hogyan?
Igazából nekem olyan lángosnak a receptje/elkészítési módja kellene amit a piacokon/vásárokban/búcsúkban árulnak...
Sok helyen próbáltam keresni, találtam is de egyik sem olyan, volt ahol megtaláltam videón de a videón szereplő készítő direkt nem mondott el pár lényeges dolgot amit ki is hangsúlyozott... Letudnátok nekem írni a receptjét? ami olyan mint amiket úgy árulnak piacokon, vásárokban.
Lángososnál dolgoztam 2 évig, leírom a legolcsóbb és legegyszerűbb receptet.
1 kg liszt, 1 instant élesztő, 1 nagy csipet só, 1 kis csipet cukor, langyos víz. (nagyon fontos, hogy a víz langyos legyen, max 60°-os, mert az ennél melegebb vízben elhalnak az élesztőgombák és nem fog megkelni a cipód!!!)
Az egészet jól bedagasztod egy nagy tálban, akkor jó, amikor már leválik a kezedről, belisztezed az alját és a tetejét is, lefeded konyharuhával és meleg helyen hagyod kelni 3 órát. Ha megkelt, kicipózod, ebből 12 lángos jön ki (jó nagyok, ha kisebbeket akarsz, akkor persze kisebbet csinálsz), egy lisztezett deszkára teszed, pici zsömle alakúra formázod, majd ismét hagyod kelni még legalább 1 órát, ezután formázod.
Azért kell ilyen sokáig keleszteni, mert akkor így napok múlva is puha marad a tészta, nem szárad meg. Persze 1 órás kelesztés után is megcsinálhatod, de akkor nagyobb eséllyel szárad meg a tészta.
Ha van időd 2 nagy burgonyát megfőzöl, átnyomod, és azt is bedagaszthatod a tésztába.
Köszönöm a válaszod.
Igazából amiket próbáltunk eddig, az egyik sem lett az igazi, vagy az íze nem volt olyan jó vagy a tésztája lett nagyon sűrű miután megsült valamint szószerint zabálta a sót, és alig érzett ki belőle...
Próbáld ezt a verziót ki, a lényeg a dagasztásban és a kelesztésben van. Ha van időd, tehetsz bele krumplit is.
Első voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!