Lángos tésztájába mit célszerű tenni, hogy ne igyon be annyi olajt/zsírt a sütés folyamán?
Figyelt kérdés
2014. jún. 5. 10:55
1/5 anonim válasza:
nem vagyok nagy szakács, de barátnőm kefirt tesz bele a tésztáb, h ne szívjom magába sok zsiradékot. remélem segítettem ésnem írtam butaságot, kiváncsi vagyok más it ír! :)
2/5 Wadmalac válasza:
Az olaj megfelelő hőmérséklete a fontos. Meg amit kiveszel az olajból, rakd itatóspapírra.
3/5 anonim válasza:
Ha az olyan kelt tésztákba amiket bő forró olajba sütünk ki rumot rakunk elég 1fél deci akkor puha marad és nem szívja meg magát olajjal.
4/5 anonim válasza:
A rumot kiérezni, így az csak a fánkfélékre érvényes, a lángos nem jó vele.
A forró olaj és a papírtörlőre szedés a megoldás.
5/5 anonim válasza:
Én is úgy tudom, hogy az olaj hőmérsékletét kell eltalálni, elég forrónak kell lenni az olajnak (de nem túl forró, mert akkor rögtön megég), vizes kézzel szoktam kinyújtogatni a pogácsákat lángossá és ettől ropogós lesz kívül, aztán ha megsült mindkét oldala én is papírra (szalvétára) szedem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!