Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Lángos tésztájába mit célszerű...

Lángos tésztájába mit célszerű tenni, hogy ne igyon be annyi olajt/zsírt a sütés folyamán?

Figyelt kérdés
2014. jún. 5. 10:55
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
nem vagyok nagy szakács, de barátnőm kefirt tesz bele a tésztáb, h ne szívjom magába sok zsiradékot. remélem segítettem ésnem írtam butaságot, kiváncsi vagyok más it ír! :)
2014. jún. 5. 12:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 Wadmalac ***** válasza:
100%
Az olaj megfelelő hőmérséklete a fontos. Meg amit kiveszel az olajból, rakd itatóspapírra.
2014. jún. 5. 13:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
Ha az olyan kelt tésztákba amiket bő forró olajba sütünk ki rumot rakunk elég 1fél deci akkor puha marad és nem szívja meg magát olajjal.
2014. jún. 5. 14:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:

A rumot kiérezni, így az csak a fánkfélékre érvényes, a lángos nem jó vele.

A forró olaj és a papírtörlőre szedés a megoldás.

2014. jún. 5. 18:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
Én is úgy tudom, hogy az olaj hőmérsékletét kell eltalálni, elég forrónak kell lenni az olajnak (de nem túl forró, mert akkor rögtön megég), vizes kézzel szoktam kinyújtogatni a pogácsákat lángossá és ettől ropogós lesz kívül, aztán ha megsült mindkét oldala én is papírra (szalvétára) szedem.
2014. jún. 6. 20:57
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!