Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit tegyek, hogy az élesztő...

Mit tegyek, hogy az élesztő fusson? A bejglihez kellene, de Nekem soha nem megy, csak áll a tejben, de nem lesz semmi. Habzania kellene és kifutnia?

Figyelt kérdés

2014. dec. 23. 23:06
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Én ilyenkor még rászoktam rakni a radiátorra. Lehet, hogy felesleges, de engem megnyugtat:)
2014. dec. 23. 23:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/19 A kérdező kommentje:
köszi :)
2014. dec. 23. 23:41
 13/19 anonim ***** válasza:
Az élesztőnek 36-37 fok a megfelelő ahhoz, hogy szaporodjon. Mivel az ember testhőmérséklete is ekörül mozog, nem nehéz belőni a víz/tej hőmérsékletét. Valamint szórj egy kis lisztet a folyadékra, ettől meg fog "nőni".
2014. dec. 24. 08:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/19 A kérdező kommentje:

figyelem!!!


köszi mindenkinek, így útólag is!!!


az élesztő megkelt, a bejgli sikerült!!!!!

2014. dec. 26. 15:17
 15/19 anonim ***** válasza:
Jó étvágyat hozzá!
2014. dec. 26. 17:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/19 A kérdező kommentje:
köszönöm!
2014. dec. 26. 18:00
 17/19 anonim válasza:
Gratulálok! Egyébként én is párszor majd földhöz vágtam az élesztőt mert nem kelt meg és meghiusúlt a sütisütés.. De kitaláltam h a tálkát amiben az élesztő van, beleteszem egy nagyobb langyos vízzel teli tálba és úgy hagyom hadd melegedjen és keljen.
2014. dec. 28. 22:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/19 anonim válasza:
Kihagytam: és úgy fel is futott mindig.
2014. dec. 28. 22:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/19 A kérdező kommentje:
köszi :)))))
2014. dec. 29. 00:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!