Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért nem sikerülnek a muffinj...

Miért nem sikerülnek a muffinjaim soha?

Figyelt kérdés
megnőni megnőnek, aztán mikor kiveszem összeesnek. ez még a kisebbik baj, de a teteje sült, a közepe nyers, és az alja meg van égve. már harmadszor jártam így, sütőport eleget tettem bele és követtem a receptet.. (két különböző receptet is próbáltam)

2014. dec. 23. 17:41
 1/4 anonim ***** válasza:
Nem jó a sütőd szerintem.
2014. dec. 23. 18:52
 2/4 anonim ***** válasza:
Én ezt a baromi egyszerű receptet használom mindig. 1 tojás, egy bögre cukor, két bögre liszt, 1 bögre tej, 1 csomag sütőpor, és valamennyi olaj a tésztába. Ehhez még bármit hozzá lehet tenni, kakaóportól csokidarabokon keresztül a gyümölcsökig akármit. Előmelegített sütőben tűpróbáig kell sütni (az a 12 db-os muffin sütő formában nekem olyan 20 perc kb).
2014. dec. 23. 21:26
 3/4 anonim ***** válasza:

az előmelegítés fontos, a gőz is, én szoktam tenni melléjük, vagyis inkább alájuk egy kis tálkában vizet, vagy kihagyok 1-2 mélyedést a sütőformában és tészta helyett vizet öntök bele, csak itt gyakorlottnak kell lenni, hogy ne lötykölje ki az ember.

nem szabad közben nyitogatni a sütőt, legjobb a légkeveréses sütés, vagy az alul-felül sütés, de ott is ki kell tapasztalni az időtartamot, meg hogy hová-melyik rácsra teszed be sülni.

muffinsütő mélyedéses formában sütöd?ezt be tudod csúsztatni a sütőbe a rács helyére, vagy a rácson van? esetleg tepsilapon? vagy rácson/tepsin sütöd papírkapszlikban? csak azért kérdem, mert szerintem túl nagy hőt kap alulról, ott lehet a kutya elásva...

vagy még egy ötlet: ha gázos a tepsid, abba szoktak tenni egy tetőcserepet, hogy egyenletesebben oszlassa hőt

2014. dec. 23. 22:58
 4/4 anonim ***** válasza:
Kisebb fokozaton süsd, hosszabb ideig.
2014. dec. 26. 20:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!