Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért nem sikerülnek a teljes...

Miért nem sikerülnek a teljes kiörlésű lisztből készült kenyerek, zsemlék?

Figyelt kérdés
Itthon próbáltam sütni kenyeret, zsemlét de sosem sikerült. Annyira kemény, hogy majd beletörik a fogam. Hiába teszek bele élesztőt.Szerintetek?
2011. jan. 13. 17:33
 1/8 anonim ***** válasza:
83%
én azt olvastam itt, tapasztaltaktól, hogy nem jó 100 % tk-ból a kenyér, hanem kétharmadrész tk. egyharmad finomliszt.egy próbát megér:)
2011. jan. 13. 17:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
78%

Szerinted régen miért volt minden szegény ember álma, hogy fehér kenyeret egyen?...


A teljes kiőrlésű kenyér sosem lesz olyan jó és finom, mint a fehér kenyér.


Szerintem ha ma jönne egy 1500-as évekbeli paraszt, hát betegre röhögné magát az embereken, hogy a fehér kenyér olcsó, és közben vásárolják a teljes kiőrlésű kenyeret kétszer annyiért... Bár lehet, hogy sírva fakadna.

2011. jan. 13. 18:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
Szerintem is megbízhatatlanok ezek a fajta lisztek, tuti, hogy egy csomó magbelsőt is tartalmaz, ezért próbálj inkább bioboltokban hozzájutni, abban hátha nem csalódsz.
2011. jan. 13. 18:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:

"Szerintem is megbízhatatlanok ezek a fajta lisztek, tuti, hogy egy csomó magbelsőt is tartalmaz"


Mit tartalmaz? Az egészet megőrlik úgy ahogy van és nem szitálják, ez a lényeg! Sokkal kevesebb munka van vele olcsóbba kerül és drágábbért adják. Annyit meg tudhatnál hogy a búzamag belsejében van a fehér sikéres rész!

2011. jan. 13. 18:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 A kérdező kommentje:
Lehet, hogy fura nekem jobban izlik a barna kenyér mint a fehér. Ezért is próbáltam meg otthon sütni de sosem sikerül mint már emlitettem.
2011. jan. 13. 19:45
 6/8 anonim ***** válasza:

én úgy tudom, 2/3 sima liszt kell bele, 1/3 egyéb liszt. de itt tudsz utánaolvasni:

[link]

2011. jan. 13. 20:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:

*Szerinted régen miért volt minden szegény ember álma, hogy fehér kenyeret egyen?...


Mert az emberi természet olyan, hogy mindenkinek az kell, amije nincs.


*A teljes kiőrlésű kenyér sosem lesz olyan jó és finom, mint a fehér kenyér.


Ez egy baromság. Egyrészt ízlések és pofonok, másrészt meg nem ettél még jót, de ez nem jelenti azt, hogy nem jó.


*Szerintem ha ma jönne egy 1500-as évekbeli paraszt, hát betegre röhögné magát az embereken, hogy a fehér kenyér olcsó, és közben vásárolják a teljes kiőrlésű kenyeret kétszer annyiért... Bár lehet, hogy sírva fakadna.


De csak addig, amíg el nem mesélnék neki, hogy a fehér kenyér hozzájárul egy csomó civilizációs betegség kialakulásához, amiről még nem is hallott: elhízás és szövődményei, cukorbetegség és szövődményei, rák kockázatának emelkedése.


Nekem a párom gyakran süt tk. zsemlét otthon, élesztővel. Soha nem kemény, de persze sűrű. Tesz bele lenmagot, tökmagot, napraforgót.

2011. jan. 13. 20:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
Finom, lágy kenyér, ami szinte repül :) Az az igazi!
2011. jan. 13. 21:56
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!