Miért nem sikerülnek a teljes kiörlésű lisztből készült kenyerek, zsemlék?
Szerinted régen miért volt minden szegény ember álma, hogy fehér kenyeret egyen?...
A teljes kiőrlésű kenyér sosem lesz olyan jó és finom, mint a fehér kenyér.
Szerintem ha ma jönne egy 1500-as évekbeli paraszt, hát betegre röhögné magát az embereken, hogy a fehér kenyér olcsó, és közben vásárolják a teljes kiőrlésű kenyeret kétszer annyiért... Bár lehet, hogy sírva fakadna.
"Szerintem is megbízhatatlanok ezek a fajta lisztek, tuti, hogy egy csomó magbelsőt is tartalmaz"
Mit tartalmaz? Az egészet megőrlik úgy ahogy van és nem szitálják, ez a lényeg! Sokkal kevesebb munka van vele olcsóbba kerül és drágábbért adják. Annyit meg tudhatnál hogy a búzamag belsejében van a fehér sikéres rész!
én úgy tudom, 2/3 sima liszt kell bele, 1/3 egyéb liszt. de itt tudsz utánaolvasni:
*Szerinted régen miért volt minden szegény ember álma, hogy fehér kenyeret egyen?...
Mert az emberi természet olyan, hogy mindenkinek az kell, amije nincs.
*A teljes kiőrlésű kenyér sosem lesz olyan jó és finom, mint a fehér kenyér.
Ez egy baromság. Egyrészt ízlések és pofonok, másrészt meg nem ettél még jót, de ez nem jelenti azt, hogy nem jó.
*Szerintem ha ma jönne egy 1500-as évekbeli paraszt, hát betegre röhögné magát az embereken, hogy a fehér kenyér olcsó, és közben vásárolják a teljes kiőrlésű kenyeret kétszer annyiért... Bár lehet, hogy sírva fakadna.
De csak addig, amíg el nem mesélnék neki, hogy a fehér kenyér hozzájárul egy csomó civilizációs betegség kialakulásához, amiről még nem is hallott: elhízás és szövődményei, cukorbetegség és szövődményei, rák kockázatának emelkedése.
Nekem a párom gyakran süt tk. zsemlét otthon, élesztővel. Soha nem kemény, de persze sűrű. Tesz bele lenmagot, tökmagot, napraforgót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!