Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Nem sikerülnek a sütijeim,...

Nem sikerülnek a sütijeim, vagy sületlenek, vagy megégnek, mit csináljak?

Figyelt kérdés

Emberek, én olyan dühös vagyok.... Segítsen nekem valaki!

Nem tudok egy normális süteményt, vagy akármi mást sütni a sütőben, mert egyszerűen vagy belül sületlen marad, vagy kiszárad, és ölni lehet vele... Nem tudom, hogy állítsam a lángot, nem tudom mi, hány fok lehet. Szerintem ez is lehet a baj. Régebbi gázsütőnk van, az ég világon semmi jelölés rajta, csak márkajelzés.

De az is lehet, hogy szimplán béna vagyok. Pedig úgy szeretek/szeretnék sütkérezni. Most muffint sütöttem, a receptben 10-15 percet írtak, 160 fokon. Azt úgy saccoltam, hogy majdnem takarék láng. Így sütöttem. Tűpróbáztam, de ragadt a fogpiszkálóra a süti belseje, még fél óra után is... a külseje megsült, de a belseje olyan, mintha sületlen lenne :(

Mit csináljak, mit rontok el? :(

2013. márc. 23. 16:33
 1/6 anonim ***** válasza:

Én vettem egy analóg sütőhőmérőt. Kb. 3000 Ft volt.

Bekapcsolom a sütőt, várok, hogy felmelegedjen.

Mielőtt beteszem a sütit beteszem a hőmérőt. Megint várok pár percet, hogy legyen ideje megmérni, hány fok van a sütőben.

Mindig középre teszem a hőmérőt.

Sajnos gázsütőnél nem jó a beosztás, mert a gáz minősége ingadozik, így a hőfok is. Minden sütés előtt megmérem a sütő hőmérsékletét.

2013. márc. 23. 17:07
 2/6 anonim ***** válasza:

nekünk is ilyen a sütőnk talán lehet vagy milyen márkájú. az se süt rendesen, pedig raktunk bele cserepet, fémdarabokat, de semmi. aztán kiderült, hogy akinek ilyen sütője volt, azok már újkorától kezdve nem bírtak benne sütni.

ezen csak egy sütőcsere segít.

2013. márc. 23. 17:08
 3/6 anonim ***** válasza:
*lehel
2013. márc. 23. 17:08
 4/6 A kérdező kommentje:

A hőmérőre már én is gondoltam, csak nem nagyon akartam kiadni rá sok pénzt. Pedig lehet, hogy jó lenne. De más miért süt ezer éves régi sütőkben is csodákat?

Úgy elkedvetlenedtem.

Ez Vesta márkájú sütő, és most vettem észre, hogy az ajtaja sem zár tökéletesen...

2013. márc. 23. 17:13
 5/6 anonim ***** válasza:

Bizony a sütőddel van a vaj. és a muffinnak kevés kezdésnek a 160 fok, 180-200 fokon kell felhúzatni 5 percig, majd kissé mérsékelni, és még 20-25 perc is kell neki.

az én gázom is 20 éves, de már volt időm kitapasztalni. ami rá van írva hőfokbeosztás, az egyenlő a nullával, mártmint nem felel meg a valóságnak. 8 fokozat van rajta elvileg 370 fokig... :)

kb 4 erősséget tudok már a láng nagyságából belőni.De az is igaz, hogy a szolgáltatók nagyon szemét módon nyomják a gázt,hétvégén sokkal nagyobb a nyomás, mint hétköznapokon.

Takarékon semmiképpen ne süss, (főleg kezdetnél), csak mérsékeltebb lángon.

persze tudom, hogy ez így leírva nem sokat segít, de egy próbát megér.

ha pedig az ajtaja is rossz, akkor lehet, hogy mégiscsak újat kell venned.

Azért drukkolok Neked, hogy végre sikerüljön :)

2013. márc. 23. 17:26
 6/6 anonim válasza:
én most már mindig takarékon sütök (persze bemelegítem max.on és csak akkor veszem le tartalékra ha beteszem a sütit) ... nekem is ugyanilyen problémám volt mint neked, én raktam be alulra alufóliát úgy hogy teljesen elfedje alul ...+ mint már írtam tartalékon sütök...azóta semmi gondom sincs , szépen megsül benne bármi
2013. márc. 24. 16:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!