Miért nem sikerülnek a leveseim?
Hát egyrészt a konzerv babnak pl. negyedannyi íze sincs, mint a szárazbabnak, ezért szokás a levét is hozzáadni vagy erősen fűszerezni.
A darált hús gőzöm sincs mit keres egy levesben továbbá, ízléstelennek tartom így elképzelve is.
Ha jobban szerentéd egyes zöldségek ízét érezni, a hús előtt megfonnyaszthatnád őket a hagymán, ez karakteresebb, egyedülállóbb ízt ad a levesnek, attól függően mindig, melyik zöldséget veszed alapul. Akár később ki is szűrheted, pürésítheted és visszateheted a levesbe sűrítésképp. Csupán a levesbe belefőzve nem igazán adnak ízt.
Más: a húst fehéredésig pirítod ugye?
Mennyi vízzel öntöd fel? Az ízetlen leveseknél sokszor hiba az is, hogy kevés hozzávalóhoz rengeteg vizet vesznek alapul.
A fűszereiddel szerintem nincsen baj, de változatosabban is használhatnád, nyugodtan mehet a leves jellegétől függően a bazsalikomtól a gyömbéren át a zsályáig rengeteg minden bele (csak ne egyszerre:).
üdv, valóban nem ízlene nekem, ezt jól gondolod. Pár tipp:
fokhagymapor: használj helyette fokhagymát - lehetőleg ne kínait, hanem magyart (és az ízén akkor nem érezni, ha túl keveset használsz...).
vegetát helyes, hogy nem használsz, használj helyette zöldfűszereket: friss a legjobb, de a szárított sem rossz (az előző válaszoló javasolt pár példát).
Nem tudom továbbá eldönteni, hogy ez milyen leves akar lenni, mindenesetre darált húst ne használj egyikbe se.
Ha bablevest akarsz csinálni, akkor valóban jobb a rendes szárazbab, ne konzervet használj (jó konzervbabból csinálhatsz remek hagymás vagy csilis babot vagy viszont, és utóbbiba a darált hús is mehet). Ha bablevest főzöl, akkor válassz megfelelő húst hozzá (pl. csülök), ha húslevest, akkor ne rakj bele babot, hanem marhát vagy tyúkot pl...a legjobb, ha keresel a neten tisztességes recepteket különböző levesekhez, és azokat követed.
Amit írtál inkább egy egytálételre hasonlít, mint levesre.
ha mindig így csinálod, elhiszem, hogy sikertelennek tartod
a végeredményt.
A darálthúst felejtsd el levesből, mert nem abba való, bár a mindmeggettén olvastam egyet, de az sem hasonlít a tiedre.
Friss(esetleg fagyasztott ) zöldségeket, csontos vagy anélküli húsokat főzz levesbe, a konzervek nem túl ízletesek, esetleg kempingezéskor jöhetnek szóba...
És valóban rengeteg finom levest lehet főzni, leírni lehetetlen egy rövid kommentben, de a neten százszámra megtalálhatóak a legegyszerűbbtől a különlegesekig a levesreceptek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!