Miért ragad a mézeskalácsom?
Figyelt kérdés
Csináltam mézeskalácsot, de iszonyúan ragadt, ezért muszáj voltam plusz lisztet hozzárakni, (már majdnem 1 kg liszt benne van:/) de még így is nyúlik meg tapad a kezemhez... Mit rontottam el? Az lehetett a baj, hogy megolvasztottam a mézet? ( Már kikristályosodott a mézünk, ezért muszáj voltam berakni kicsit a mikróba.) A sok liszt nagyon elrontja?2014. dec. 22. 18:31
1/4 anonim válasza:
A mézeskalácsot formázás előtt pár órát hűtőbe kell tenni. Nem szabad lisztet hozzáadni!
Én is így jártam az első mézeskalácsomnál, ragad, tapadt, mindent csinált, erre beleraktam még egy csomó lisztet. Nem is volt vele semmi baj, de olyan kőkemény lett a végén, hogy több nap múlva sem puhult meg. Díszítésre jó volt, de enni nem.
2/4 A kérdező kommentje:
De ha nem rakom hozzá a lisztet, még az edényből se tudtam volna kiszedni, mert kifolyt az ujjaim közül..:/
2014. dec. 22. 18:40
3/4 anonim válasza:
Be kell tenni a hütöbe legalább egy-két órára, és utána nem folyik. (kivéve, ha rosszul mérted ki a hozzávalókat!)
4/4 anonim válasza:
Vizet kell hozzaonteni, egy keveset,amig kiszeded egy előre belisztezett talba, es hűtőbe kell tenni. En egesz éjszakára ott hagytam. Nagyon finom lett :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!