Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit csináljak, hogy gyorsabban...

Mit csináljak, hogy gyorsabban puhuljon a bab?

Figyelt kérdés
A szárazbabot mindig előre beáztatom egy éjszakára, aztán másnak állítólag egy órán belül megfő, én meg 2-3-4 órákat főzöm, hogy puha legyen. Zsnegésbab dettó, csak azt nem áztatom.
2008. aug. 17. 17:00
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Csak akkor sózd, fűszerezd, ha már majdnem puha a bab. só keményíti a babot, mint a májat is.
2008. aug. 17. 17:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
főzd kuktában, só nélkül, garantáltan harmada, negyede lesz csak a főzési idő, mintha simán fazékban főznéd
2008. aug. 17. 21:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
jó hosszan áztasd min 12 óra, só nélkül főzd!, és egy csipet szódabikarbóna a vízbe segíti a hamarabb főzést, tudnillik lágyabb lesz a főzővíz.
2008. aug. 18. 18:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
EGY PICI SÜTŐPORT KELL A VÍZBE SZÓRNI. FELE IDŐ ALATT MEGFŐ!
2008. aug. 19. 11:22
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!