Citrom héját hogyan lehet tartósítani? Hogy később reszelve fel tudjam használni süteményekhez?
Mi ezt úgy szoktuk, hogy lereszeljük s egy befőttes üvegbe tesszük a reszeléket, arra egy réteg kristály cukrot, megint egy réteg citrom, cukor, citrom, cukor. Attól függ mennyi citromod van.
Aztán berakod a hűtőbe, és elvan az ott. Szépen össze érik, s sütibe, krémekbe csodás. Nekünk két három hónapig is szokott ott állni, addig egy két kiló citromhéj reszelék nálunk simán elfogy.
én lidl-ben veszek bio citromot és narancsot időnként, a héját lereszelem, és dobozkába megy a fagyasztóba. ugyan olyan finom illata van mint mikor elraktam)
száritva kutya fülét sem ér(
aldiban spárban is szokott lenni. aldiban nem bio, de ki van irva a citromnál, hogy a héj fogyasztásra alkalmas.
a zöldségeben már jó ideje nem veszek citromot(
HA CSAK a leve kell, akkor is olyat veszek, aminek használható a héja:-) előbb-utóbb elfogy.
főleg most sütiszezon van :-) beiglibe is bőven teszek)
nagyon szeretem)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!