Meggylekvárt lehet tartósítani nátrium benzoáttal? Ha igen, akkor főzés közben, vagy a végén tegyem bele?
Figyelt kérdés
2014. júl. 18. 09:33
1/3 anonim válasza:
Igen, a végén szoktam hozzákeverni, de nagyon keveset !
Ha csavaros üvegbe teszed, akkor fordítsd a tetejére és úgy tedd szárazdunsztba. Sokan ilyenkor nem tesznek bele tartósítószert.
2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget. Eddig mindig fixel csináltam, de most anélkül szeretném. :)
2014. júl. 18. 10:14
3/3 anonim válasza:
Elvileg ha az üveg légmentesen zár, és 30 percig 90 fokon tudod tartani a megtöltés, lezárás után, akkor nem szükséges bele tartósítószer.
[Persze felbontás után hűtőben tárolandó]
De lehet kevés nátrium benzoátot is adni a főzés végén a lekvárhoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!