Milyen sütit süssek?
Mikulás bulira kéne, olyan ami nem esik hamar össze, illetve finom
Ja meg persze lenne rá kereslet
"csokiszalámi": [link]
kókuszgolyó, raffaello, muffin
Én is a muffint ajánlom, az mindig kapós.
karányocsist is csinálhatsz, a mézeskalács fűszereivel, fahéj, őrölt szegfűszeg, vagy egyszerűen mézekalács fűszerkeverékkel.
Bele én kandírozott vagy aszalt gyümölcsöket szoktam tenni.
szokott lenni egzotikus mix, ananász-papaya-mangó vagy hasonlók, apró kockákban.
A tésztára, ha kéred írok egyszerű és kiadós receptet. 24 db lesz belőle.
Köszönöm szépen!
2-es, akkor kérlek elküldöd ?
Igen írom ide, hátha másnak is hasznos lesz.
muffin alaprecept. 24 db-ra, mérce: 2,5 decis bögre.
2 bögre liszt, 1 bögre joghurt (lehet kefír, tejföl, natúr vagy gy.joghurt, végső esetben tej is ) másfél bögre cukor, 2-3 tojás mérettől függően, 1 sütőpor, 1 van.cukor, 1 deci olaj.
A tojásokat a tejtermékkel, cukorral, olajjal kikeverjük, beletesszük a sütőporos lisztet.
Innéttől kezdve jöhet a fantázia, kb másfél bögre darabos alkotóelem, mazsola, kand.vagy aszalt gyümölcs, friss gyümölcs, kakaó, fahéj, csokidarabok, kókusz, darabos dió,mandula... stb. tetszés szerint.
A masszának sűrű nokedlitészta állagúnak kell lennie.
előmelegítjük a sütőt kb 180 fokra.
a muffinformába papírkapszlit teszünk, és kb 3/4-ig töltjük.
kb 25-30 percig sütjük, egy kicsit mérsékelve a lángot. Villával érdemes a középsőkbe szúrni, ha nem ragacsos a villa, akkor kész.
Vizesruhára tesszük a tepsit, és pár perc múlva kiemelhetjük a muffokat.
Mehet a következő adag.a második adag nekem mindig kicsit magasabb szokott lenni, nem tudom miért :)
Nagyon finom és kiadós, napikig puha, már , ha marad belőle.
Korábban már írtam a "karácsonyosított" változatot, amit hidegen megszitálok porcukorral, hogy olyan kis havas legyen :)
Volt, amikor 72 db-ot, vagyis három bekeverést csináltam, mind más ízesítéssel.
Nem bánod meg, ha kipróbálod.
üdv és jó bulizást :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!