Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A beiglinek badag lett a...

A beiglinek badag lett a tesztaja, mit rontottam el? Sokaig sult, a kulseje meg is szaradt de a belseje suletlen.

Figyelt kérdés
2014. nov. 27. 12:02
1 2
 11/13 mobidick ***** válasza:

Helló MINDENKI!

Én ezt a receptet tanultam a nagymamámtól (most 61 éves vagyok). Mindig is ezt sütöttük, bár pici változás azért belekerült. Vidéken zsírt használtunk, pl. és nem bolti porcukroztunk, hiszen azt mozsárban törtük a rendes répacukorból.

Ma is kristálycukor az alap, amit kávéőrlővel őrlök, és margarint használok.

Remélem jó a válaszom.


BEIGLI

hOZZÁVALÓK:

1 kg liszt

1/2 kg margarin

5 dkg élesztő

tej, cukor, pici só,

5 dkg porcukor 5 tojás sárgája

2 dl tejföl


Ebből a mennyiségből 10 cipó lesz.


A lisztet elmorzsolom a margarinnal, megfuttatom az élesztőt a tejben, a lisztbe fészket csinálok, beleöntöm az 5 tojássárgáját, a megfuttatott élesztőt, amit összekevertem a tejföllel, porcukorral. Jól kigyúrom és kelni hagyom kb. 1,5 óráig. Utána 10 cipóra osztom és kinyújtom 2-3 mm vastagra.


Megtöltöm a következő töltelékkel:


DIÓ:

50 dkg töltelékhez 25 dkg diót és 25 dkg megpárolt alma kell

50 dkg cukorból (3/4-éből) 1 dl vízzel szirupot főzök, ebbe belekeverem a diót, 5-10 dkg baracklekvárt (vagy mást) és 15 dkg mazsolát.


MÁK:

60 dkg mák és 60 dkg cukor (kevesebb) a többi ugyanaz, mint a diósnál


(A további műveletek a megszokottak - feltekerés után megszurkálni, hogy a gőzök kijöjjenek és ne repedjen ki, fél l óránként kenni tojással, keresztben hosszában, kissé hidegen tartani, hogy márványos legyen, stb.)

2014. nov. 30. 10:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/13 A kérdező kommentje:

Koszi a receptet.

Tenyleg nem jol mukodik a suto, sot tegnap delelott lecsapta a biztositekot es amikor vissza kapcsoltam abban a pillanatban ujra lecsapta es megrazott az aram ;(

2014. nov. 30. 18:19
 13/13 mobidick ***** válasza:

Bocsi, de nem írtam sütési időt és hőfokot. A 30 éves gáztűzhelyemen (tehát csak alsó lángon süt) előmelegítve, közepesre állítva kb. 30-35 perc a négy rúd beigli. Ennyi fér bele egyszerre a tepsinkbe.

Üdv.

2014. dec. 2. 10:02
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!