A beiglinek badag lett a tesztaja, mit rontottam el? Sokaig sult, a kulseje meg is szaradt de a belseje suletlen.
Helló MINDENKI!
Én ezt a receptet tanultam a nagymamámtól (most 61 éves vagyok). Mindig is ezt sütöttük, bár pici változás azért belekerült. Vidéken zsírt használtunk, pl. és nem bolti porcukroztunk, hiszen azt mozsárban törtük a rendes répacukorból.
Ma is kristálycukor az alap, amit kávéőrlővel őrlök, és margarint használok.
Remélem jó a válaszom.
BEIGLI
hOZZÁVALÓK:
1 kg liszt
1/2 kg margarin
5 dkg élesztő
tej, cukor, pici só,
5 dkg porcukor 5 tojás sárgája
2 dl tejföl
Ebből a mennyiségből 10 cipó lesz.
A lisztet elmorzsolom a margarinnal, megfuttatom az élesztőt a tejben, a lisztbe fészket csinálok, beleöntöm az 5 tojássárgáját, a megfuttatott élesztőt, amit összekevertem a tejföllel, porcukorral. Jól kigyúrom és kelni hagyom kb. 1,5 óráig. Utána 10 cipóra osztom és kinyújtom 2-3 mm vastagra.
Megtöltöm a következő töltelékkel:
DIÓ:
50 dkg töltelékhez 25 dkg diót és 25 dkg megpárolt alma kell
50 dkg cukorból (3/4-éből) 1 dl vízzel szirupot főzök, ebbe belekeverem a diót, 5-10 dkg baracklekvárt (vagy mást) és 15 dkg mazsolát.
MÁK:
60 dkg mák és 60 dkg cukor (kevesebb) a többi ugyanaz, mint a diósnál
(A további műveletek a megszokottak - feltekerés után megszurkálni, hogy a gőzök kijöjjenek és ne repedjen ki, fél l óránként kenni tojással, keresztben hosszában, kissé hidegen tartani, hogy márványos legyen, stb.)
Koszi a receptet.
Tenyleg nem jol mukodik a suto, sot tegnap delelott lecsapta a biztositekot es amikor vissza kapcsoltam abban a pillanatban ujra lecsapta es megrazott az aram ;(
Bocsi, de nem írtam sütési időt és hőfokot. A 30 éves gáztűzhelyemen (tehát csak alsó lángon süt) előmelegítve, közepesre állítva kb. 30-35 perc a négy rúd beigli. Ennyi fér bele egyszerre a tepsinkbe.
Üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!