Miért van az, hogy akármilyen sülthúsnál a belseje teljesen íztelen pedig pácolom?
Ez eléggé húsfüggő. Például ha egy egészben sült karajt sütsz, ne várd hogy a belseje is fokhagymás köményes ízű legyen, hisz jó esetben 10 cm átmérőjű a karaj. (sütés után)
Nem véletlen szoktak a karaj belsejébe kolbászt tenni, vagy csak spékelni szalonnával, és nem véletlen az egészben sült húsokhoz mártás jár mindig, mert különben ízetlenek lennének.
Ha egészben sült húst készít az ember, jobb választás a marha, hisz a marhahúsnak alapvetően jó íze van (ellenben a sertéssel, ami szerintem jellegtelen,és fűszerezést igényel). Egy rózsaszínre (medium well) sült hátszín a són és borson kívül igazán nem is igényelne semmilyen fűszert, persze feldobható zöldfűszeres krusztával, ilyen olyan pácokkal. De itt semmiképp se marad ízetlen a belseje, mivel a marhának van már íze.
Nem hinném hogy szelet húsokról beszélsz Kérdező, hisz egy ujjnyi vastag szeletnél hogy mondaná meg az ember hogy a belseje íztelen vagy a külseje.
van egy jó módszer az egybesült hushoz,hogy belül is finom legyen.hegyes késsel tetszés szerinti területen beleszúrsz és a "sebbe"beleteszel egy fokhagymát)ha nagy elvágod)és egy szelet leveskockát.egy kockát lehet 3-4 darabra vágni.
ezt ujjaddal belenyomod.sok helyen is megcsinálhatod, ez ízlés dolga.és egy karajdarabot vagy kilonyi combot legalább 10-15 helyen megműtöm igy:))
a hust kivülről besózod,és mehet a sütöbe.nem árt sütés közben a levével locsolni.
amióta ezt a módszert használom azóta nagyon finom lesz a hus-érdemes kipróbálnod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!