Milyen párolt zöldség jó az emésztésnek, és kímélő (műtét után vagyok)?
Én mexikói zöldségmixet szoktam venni (fagyasztottat), az én emésztésemnek kifejezetten jó.
Viszont saját magam is szoktam csinálni úgy, hogy paprika, hagyma (te most ezt lehet, hagyd inkább ki), gomba, brokkoli, karfiol... És akkor ezeket párolom meg.
Egy epe műtét után karfiol, brokkoli, hagyma felejtős.
Általában jó a cukkini, sütőtök, répa, spenót, krumpli, spárga, sóska, gomba
A 4-essel értek egyet!
Valóban nem mindegy, ezért vigyázni kell a karfiol-karaláb-káposzta-félékkel, borsó-bab-hagyma-félékkel, mert puffasztanak, és egyáltalán nem biztos, hogy a szervezet könnyen emészti meg őket.
A kórházban mindenkinek adnak dietetikai tanácsot,( az ellátás is ez alapján történik) pláne a műtötteknek. Érdemes betartani, de lehet kérni plusz tanácsot is a diet. nővértől, aki esetleg prospektust is ad, az adott diétát illetően.
A kérdésből nem derül ki, milyen diétáról van szó, a "kímélő " nagyon tág fogalom, és az itt adott válaszok is meglehetősen eltérhetnek. Szóval szakember döntsön a diétás felől, ha jót akarsz magadnak.
Mielőbbi jobbulást és jó egészséget.
- a K betűseket (a burgonya B-s :) ) hagyd el
- ezen felül a hüvelyesekkel (bab, borsó, lencse...) is csínján
- ne fűszerezz túl (inkább legyen semleges)
- csípőset, zsírosat hanyagold
- engem pl, a paprika is bánt
- spenót, sóska, répa, fehérrépa, zeller, édeskömény, spárga, ubi, fejes saláta, kaliforniai paprika. Kb. ezek - hagyma is mehet, de jól dinszteld meg előtte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!