Padlizsán gondok?
Egy zöldségkrémbe úgy írja a recept, hogy meg kell sütni, és ezután pürésíteni. Háát, ezzel az a gondom, hogy állagra a sült padlizsánom mindig olyan, mint a sült gomba, vagy fél órás munka a héját eltávolítani, és kizárólag a nagy teljesítményű turmix hajlandó pürésíteni - ami sajnos a múltkori ilyesféle akcióm óta tönkretette egy félig fagyott eper, szóval rá nem számíthatok.
Adnátok ötleteket, hogyan készítsem el a padlizsánt, és hogyan pürésítsem? Félbevágva szoktam grillrácson sütni. Egyáltalán jól csinálom? Vagy mi a helyzet, ha főzöm? És érdemes-e kimagozni, mint a tököt?
Bocsi a sok kérdésért, de a párom nagyon szereti ezt a zöldségkrémet, és meg szeretném vele lepni, csak közben meg itt bénázok szegény padlizsánnal, azt sem tudom hogy álljak neki az elkészítésének. Minden egyébbel boldogulok egyébként, de ezzel a padlizsán dologgal elakadtam :/
Én mindig feleslegesnek tartottam a sütést és héjeltávolítást, pont a héja a legszebb amúgyis :P Én nemes egyszerűséggel pucolgatás nélkül apróra vágom és megsütöm kókuszzsírban :) Innentől turmixolni is lehetne, de én jobban szeretem darabosan (a zsíros turmix elmosása se vonz, feleslegesen semmiképp nem csinálom), úgyhogy az én padlizsánkrémem fűszerezett sült padlizsán, némi egyéb zöldséggel :) Nagyon szeretem, még kéne elraknom télre, már tettem el, de keveset.
Kimagozni nem szoktam. Nem tudom, milyen egy öreg padlizsán, amiket én veszek, azokban olyan a mag, mint a zsenge tökben, nem kell kiszedni őket :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!