Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Padlizsán gondok?

Padlizsán gondok?

Figyelt kérdés

Egy zöldségkrémbe úgy írja a recept, hogy meg kell sütni, és ezután pürésíteni. Háát, ezzel az a gondom, hogy állagra a sült padlizsánom mindig olyan, mint a sült gomba, vagy fél órás munka a héját eltávolítani, és kizárólag a nagy teljesítményű turmix hajlandó pürésíteni - ami sajnos a múltkori ilyesféle akcióm óta tönkretette egy félig fagyott eper, szóval rá nem számíthatok.

Adnátok ötleteket, hogyan készítsem el a padlizsánt, és hogyan pürésítsem? Félbevágva szoktam grillrácson sütni. Egyáltalán jól csinálom? Vagy mi a helyzet, ha főzöm? És érdemes-e kimagozni, mint a tököt?

Bocsi a sok kérdésért, de a párom nagyon szereti ezt a zöldségkrémet, és meg szeretném vele lepni, csak közben meg itt bénázok szegény padlizsánnal, azt sem tudom hogy álljak neki az elkészítésének. Minden egyébbel boldogulok egyébként, de ezzel a padlizsán dologgal elakadtam :/



2014. szept. 8. 14:30
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Én gázsütőben közepesnél kicsit nagyobb fokozaton kp 40 percig szoktam sütni egészben. Előtte megszurkálom nehogy széthasadjon. Nekem olyan puha, hogy majdnem folyik, ha a tied kemény szerintem tovább kell sütni.
2014. szept. 8. 15:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/15 anonim ***** válasza:

^ahogy az előző mondja.

Zöldségkrémhez eddig csak faszénen grilleztem, egészben. Az volt kb. 45 perc. Előtte szurkáld meg villával/hústűvel. Ha jól csinálod, szépen összeszottyad a végére: [link] és szinte kicsúszik pucoláskor a héjából. És akkor villával is össze lehet törni.


Magkérdés: valahol olvastam, hogy a padlizsán magja viszonylag nehéz. Tehát könnyű, nem túl nagy padlizsánokat érdemes választani, abban elvileg kevesebb a mag. (Eddig még nekem bejött.)

2014. szept. 9. 08:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/15 anonim ***** válasza:
Félbevágom, a belsejét bevagdosom ("felkockázom") a héjáig. Sütőpapíron legalább 3/4 órát sül. Simán kikanalazható a héjából. Én a padlizsánkrémhez is csak vágni szoktam éles késsel, nem turmixolni.
2014. szept. 9. 09:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/15 anonim ***** válasza:

OFF: zakuszkát csinálsz? :D


ON: Anyu úgy szokta csinálni, hogy a gázrózsára ráfekteti egyben a padlizsánt, és 4-5 percenként forgatja. Akkor jó, ha minden oldalán becserepesedett a héja.

2014. szept. 9. 17:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/15 A kérdező kommentje:
Igen, zakuszkát :)
2014. szept. 10. 11:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!