Padlizsán gondok?
Egy zöldségkrémbe úgy írja a recept, hogy meg kell sütni, és ezután pürésíteni. Háát, ezzel az a gondom, hogy állagra a sült padlizsánom mindig olyan, mint a sült gomba, vagy fél órás munka a héját eltávolítani, és kizárólag a nagy teljesítményű turmix hajlandó pürésíteni - ami sajnos a múltkori ilyesféle akcióm óta tönkretette egy félig fagyott eper, szóval rá nem számíthatok.
Adnátok ötleteket, hogyan készítsem el a padlizsánt, és hogyan pürésítsem? Félbevágva szoktam grillrácson sütni. Egyáltalán jól csinálom? Vagy mi a helyzet, ha főzöm? És érdemes-e kimagozni, mint a tököt?
Bocsi a sok kérdésért, de a párom nagyon szereti ezt a zöldségkrémet, és meg szeretném vele lepni, csak közben meg itt bénázok szegény padlizsánnal, azt sem tudom hogy álljak neki az elkészítésének. Minden egyébbel boldogulok egyébként, de ezzel a padlizsán dologgal elakadtam :/
^ahogy az előző mondja.
Zöldségkrémhez eddig csak faszénen grilleztem, egészben. Az volt kb. 45 perc. Előtte szurkáld meg villával/hústűvel. Ha jól csinálod, szépen összeszottyad a végére: [link] és szinte kicsúszik pucoláskor a héjából. És akkor villával is össze lehet törni.
Magkérdés: valahol olvastam, hogy a padlizsán magja viszonylag nehéz. Tehát könnyű, nem túl nagy padlizsánokat érdemes választani, abban elvileg kevesebb a mag. (Eddig még nekem bejött.)
OFF: zakuszkát csinálsz? :D
ON: Anyu úgy szokta csinálni, hogy a gázrózsára ráfekteti egyben a padlizsánt, és 4-5 percenként forgatja. Akkor jó, ha minden oldalán becserepesedett a héja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!