Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A Burda magazin (szerintem...

A Burda magazin (szerintem mostani kiadásában) volt egy padlizsános-kakaós sütemény recept. Valaki le tudná írni?

Figyelt kérdés

2013. nov. 27. 19:43
 1/2 anonim ***** válasza:

Ezt keresed?


A recept a következő:

Tészta:


5dkg vaj

2 tojás

1 evőkanál méz

1 kávéskanál szódabikarbóna

2 evőkanál teljes kiőrlésű liszt

3 evőkanál rizsliszt

1-2 evőkanál joghurt

1 kis kanál vanília és mandula aroma

5 szem dió megpucolva, feldarabolva


Krém:


1 dl víz

1 evőkanál teljes kiőrlésű liszt

1 evőkanál méz

1 evőkanál sötét kakaó

kókusz és kis darabokra vágott narancshéj, ízlés szerint

1 kisebb tepsi

Burda, reformkonyha


Nem kell bajlódnod a tésztával, egyszerűen a tojásokat keverd össze a mézzel, add hozzá az átszitált liszteket, a szódabikarbónát, joghurtot és keverd addig, amíg a tészta levegős nem lesz, és ezt követően az aromákat, a finomra vágott diót és így is dolgozd össze. Fontos, hogy a masszát, melyet tepsibe vagy tortaformába helyezel, csak az alján vajazd ki. 160 fokos, előmelegített sütőben 40 perc alatt készre sül.

A krém sem igényel nagy erőfeszítést. A vizet, a lisztet és a mézet főzd össze, majd kevergetés közben add hozzá a kakaót, kókuszt és narancshéjat.

A kihűlt piskótát vágd ketté, kenj bele bőségesen a krémből, tapaszd össze és a külsejét is kend át.

2013. dec. 6. 20:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 A kérdező kommentje:
nem ezt kerestem, de köszönöm szépen hogy ezt a jó hosszút bepötyögted nekem!! :))
2013. dec. 11. 20:02

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!