A Burda magazin (szerintem mostani kiadásában) volt egy padlizsános-kakaós sütemény recept. Valaki le tudná írni?
Ezt keresed?
A recept a következő:
Tészta:
5dkg vaj
2 tojás
1 evőkanál méz
1 kávéskanál szódabikarbóna
2 evőkanál teljes kiőrlésű liszt
3 evőkanál rizsliszt
1-2 evőkanál joghurt
1 kis kanál vanília és mandula aroma
5 szem dió megpucolva, feldarabolva
Krém:
1 dl víz
1 evőkanál teljes kiőrlésű liszt
1 evőkanál méz
1 evőkanál sötét kakaó
kókusz és kis darabokra vágott narancshéj, ízlés szerint
1 kisebb tepsi
Burda, reformkonyha
Nem kell bajlódnod a tésztával, egyszerűen a tojásokat keverd össze a mézzel, add hozzá az átszitált liszteket, a szódabikarbónát, joghurtot és keverd addig, amíg a tészta levegős nem lesz, és ezt követően az aromákat, a finomra vágott diót és így is dolgozd össze. Fontos, hogy a masszát, melyet tepsibe vagy tortaformába helyezel, csak az alján vajazd ki. 160 fokos, előmelegített sütőben 40 perc alatt készre sül.
A krém sem igényel nagy erőfeszítést. A vizet, a lisztet és a mézet főzd össze, majd kevergetés közben add hozzá a kakaót, kókuszt és narancshéjat.
A kihűlt piskótát vágd ketté, kenj bele bőségesen a krémből, tapaszd össze és a külsejét is kend át.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!