Miért esik össze mindig a süteményem, szépen feljön, majd össze esik?
Van néhány alapszabály:
A kevert tésztáknál zsiradékkal ki kell kenni az edényt majd lisztezni kell, gyúrt tésztáknál csak zsiradék kell, mert megég.
A sütő ajtót pedig nem szabad nyitogatni sütés közben, mert kiszökik a gőz, és összeesik a tészta.
Vannak olyan tesztak,amik mindenkepp osszeesnek,hivatalosan is,pl.egyes szuflek
Egyebkent en soha nem nyitom ki a sutot,kiveve,ha kulon irja a recept es a sutit a sutoben hagyom,amig langyosra hul. Nem tudom,ez e az oka,de mindig magas marad,nem esik ossze kivetel utan sem.
Ramaval vajazok es keves lisztet teszek a tepsi aljara. Muffinnal csak vajazok.
Köszönöm a tanácsokat.
Most csak résnyire nyitottam a sütő ajtaját mikor kész lett, kitámasztottam fakanállal, így hagytam hűlni kicsit, és kivettem. Idáig még magas. Remélem nem fog lelapulni mire kihűl.
A második választ, hogy a sütőben hagyod kihűlni, csak ez után olvastam:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!