Hogyan kell elkészíteni a legfinomabb ragulevest?
Annyit tudok hozzászólni, hogy tárkonnyal. A tárkonyos raguleves nagyon finom.
Ennyit tudok, a többit majd a többiek megírják.
A ragulevesnél alapdolog, hogy a kockákra vágott hús, és sökféle zöldség kezdetben zsiradékon pirítva, és csak késöbb felöntve készül, és a végén tejföllle/tejszínnel lesz finomítva.
A többi ízlés és lehetöség kérdése.
Tárkony ízét mi sem szeretjük, egyszer csináltam úgy, azóta nem teszek bele.
Zsíron, vagy olajon megpirítasz apróra vágott hagymát, majd átforgatod benne a karikára vágott zöldségeket, a kockára vágott húst, megsózod, felöntöd vízzel és puhára főzöd, kb 1 órát szoktam főzni, annyi idő alatt a zöldség és a csirkehús is puha lesz, őrölt borssal megszórod, tejföllel vagy tejszinnel is finom, de lehet vegyesen is, a tejszint kis étkezési keményítővel kikeverve adod a leveshez, majd apróra vágott jó sok petrezselyemmel megszórod. Ha szeretitek a tárkonyt, akkor azzal is lehet ízesíteni.
Pont reggel fogok ragulevest készíteni, nagyon egyszerűen.
hogy kinek mi a legfinomabb, nagyon relatív, nyilván mindenkinek a magáé:)
Egy közepes hagymát finomra vágok,kevés zsiradékon megdinsztelem, ezen átforgatok fehéredésig kb 40-50 deka csíkokra vágott csirkemellet.
friss zöldséget használok most, de fagyasztottból is lehet.
2-2 szál sárgarépát és zöldséget karikára vágok, és a hús kifehéredése után hozzáteszem.
Kicsit párolom együtt, majd kb 20 dkg szeletelt gombát, és kb ugyanennyi zöldborsót is teszek hozzá.
közben miden részletben egy kis vizet adok hozzá, sózom, kicsit borsozom, majd felöntöm a szükséges mennyiségűre.
ha minden puha, aprótésztát főzök bele, leginkább csigatésztát.
A tárkony nálunk alkalmi jellegű, ha van friss, akkor keveset teszek bele, télen anélkül általában.
A tejföl/tejszín szintén elmarad, mert nem minden családtag szereti.
Viszont kedvelt megoldás, és nagyon szeretjük pl, hogy - a leves mennyiségétől függően -1-2 tojás sárgáját kikeverek fél citrom levével, kiveszek a levesből, amivel elkeverem, hogy hőkiegyenlítsem, majd belekeverem a raguba. Kellemesen pikáns savanykás raguleves a végeredmény.
Tetejére friss petrezselyemzöldet szórok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!