4 főre szeretnék gulyáslevest készíteni.2 napra, és lehetséges, hogy ebből 2 ember repetázni is fog egy-egy ebédnél. Hány dkg hús kell hozzá?
Pörköltnél személyenként 30 dkg hússal kell számolni, gulyáshoz én kevesebbet számolnék. Személyenként és evésenként olyan 20 dkg-t.
Szóval én 2,5 kiló húsból csinálnám. Ha marad a gulyás jól fagyasztható akár egyszemélyes adagokban is.
Étteremben 1főre 15dkg húst számolnak.
Otthon pont azért mert nem tányéros felszolgálás van (szabad merités 20dkg szoktak számolni. Azt gondolom azért ,hogy biztos ,hogy elég legyen ha marad mehet a fagyasztóba. 2,5kg húsnak elégnek kell lennie a repátával együtt.
A marhahús egyébként is laktató..
4 főből 2 repetázik, ez 6 adag. 2 napra 12 adag.
Sehol nem számolnak 20 dekát levesbe húsnak, sőt, ha már itt tartunk, 15-öt sem!!!
(15 dkg húst frissensülteknek, 20-25 dkg-ot meg pöri jellegűeknek, vagy marha steak-eknek szokás számolni... ha már szakmázunk)
Levesnek 10, max 12 dkg-mal szokás számolni, amennyiben 1 adag fél liter.
Nyugodtan ki lehet próbálni, le lehet mérni, meg lehet főzni, 10 dkg/ adaggal (fél literrel) tisztességes bőven húsos levest lehet készíteni!
Aki nem hiszi, kérdezze meg a kérdezőt, mennyit főzött, és mennyire lett húsos. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!