Ilyen módon lehetséges lenne, hogy az ember szárnyakkal repülhessen?
Azt tudom, hogy az embert évszázadok óta foglalkoztatja a gondolat, hogy madár módjára, szárnycsapásokkal repüljön, és azt is tudom, hogy a 19. században voltak mindenféle hóbortos ötletek ennek megvalósítására, míg végül a modern tudomány ki nem mondta, hogy a repülésnek ez a fajtája nem lehetséges, mert az embernek nincs olyan erős mellizomzata, ami erre képessé tenné.
DE! Tegyük fel, hogy lenne két nagy szárny, amik közvetlenül a karunk folytatásai lennének, és középen, a mellkasunknál olyan szervomotorokat helyeznénk el, ami a mi kis karmozdulatainkat felerősítve átalakítja azokat nagyon erős csapásokká. Ilyen módon mi irányítanánk a szárnyakat, csak a gépi rásegítés adná az erőt. Ilyen módon lehetséges lenne?
Szerintem ez már technikailag lehetséges.
(Vagy nagyon közel vagyunk hozzá)
Egy pár év és valaki előáll a megoldásával.
Figyelmedbe ajánlom:
http://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__alkalmazott-tudoma..
Minek a szervo? Automata gép jobb lenne.
Amúgy lehetséges - de még nincs hozzá elég erős és könnyű motor. Majd valamikor biztos lesz.
És ha lesz, akkor is valószínűleg sokkal jobb megoldás a merev szárny + motor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!