Hogyan kell a babot beaztatni?





Még ma este önts a babra vizet, hogy bőven ellepje. Holnap főzés előtt öntsd le róla a vizet, és tedd fel főni a babot.
A szalonnát beleteheted azonnal is.





indíts egy pörkölt alappal, hagyma felvág üvegesre párol, őrölt paprika bele, vízzel felönt, aztán tegyél bele mindent, szalonna, kockára vágott gulyáshús ha van marha ,de jó a disznó is, kockázott sárgarépa petrezselyem, ha van lestyánod azt is, ja meg az előzőnap beáztatott babot, bögre bab sok vízben egy éjszaka. Lassú tűzön puhára főzni a babot, a vége felé tegyél bele marék csipetke tésztát, vagy házi-tarhonyaként árult tésztát, ízesítsd borssal kicsit, jót tesz neki ha dobsz bele darab füstölt kolbász, friss kenyérrel tálald.
Nem tudod elszúrni, ja kicsi vegeta is mehet belé.















Egy nagyobb tálba tedd a babot (mert meg fog dagadni ) és annyi vízzel öntsd le, ami bőven ellepi.
Holnap tedd fel főni, amikor félig már puha akkor tegyél bele zöldségeket. sárga,-fehér répa, ha van egy darabka zellert is.
A húsos szalonnát csíkokra vágod, és belefőzöl belőle, amennyit gondolsz.20-25 deka elég, hogy kellemesen füstölt ízt adjon, de még ne legyen zsíros a leves.Vagy friss csipetkét gyúrok 1 tojásból, vagy a kézi tarhonyát használom én is.
Nem tudom a rántással, hogy állsz, de egy vékony paprikás rántással szoktam én befejezni.
persze főzés közben még kerül bele 2-3 gerezd zúzott fokhagyma, 2-3 babérlevél is.ha van, tetejére frissen vágott petrezselyem finom, üde ízt ad a levesnek.
A párom kis ecettel savanyítja a saját levesét, én egy kis tejföllel.
Ez ízlés dolga.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!