Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy készítsek csokis croissan...

Hogy készítsek csokis croissant-ot, kakaós csigát és más finom édességet mélyhűtött leveles tésztából?

Figyelt kérdés
2010. jan. 28. 19:15
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

croissant: felolvasztod a tésztát, lisztezett deszkán félujjnyi vastagra nyújtod és éles késsel háromszögekre vágod. Étcsoki csíkot raksz minden háromszögbe és feltekered. Elkevert egész tojással megkened, előmelegített sütőben kb.10-12 perc alatt megsütöd.

Csoki helyett lehet tenni füstölt sajtot (akkor kívülről a kenés után szórhatsz rá plusz sajtot, vagy szezámmagot, köménymagot is), vagy gesztenyepürét, vagy sűrű barack/szilvalekvárt.

Kakaós csiga: kinyújtás után a tésztát megkened egy kevés olvasztott margarinnal, porcukros kakaóporral megszórod, feltekered mint a bejglit. A rudat kb. félujjnyi szeletekre vágod és az így kapott csigákat sütőlapon közepesen forró sütőben megsütöd.

Egy büféstől tanultam: a leveles tésztának is jót tesz, ha a sütő aljába egy edényben vizet teszel.

2010. jan. 28. 19:34
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
A kakaós csigát én is így csinálom, de nekem párszor megégett az alja, azóta szilikonlapon sütöm, így isteni!
2010. jan. 28. 19:40
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Jól írta az első válaszoló. Én pedig egy trükköt írnék a cukor kifolyása ellen, ami sütés közben előfordul. Miután meghintetted a tésztát a kakaós cukorral, utána hints rá kevés vaniliás pudingport, ez sütés közben megköti a cukros levet, és sokkal kevesebb cukor folyik ki a tepsibe.

maszatka

2010. jan. 28. 22:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!