Hogy készítsek csokis croissant-ot, kakaós csigát és más finom édességet mélyhűtött leveles tésztából?
croissant: felolvasztod a tésztát, lisztezett deszkán félujjnyi vastagra nyújtod és éles késsel háromszögekre vágod. Étcsoki csíkot raksz minden háromszögbe és feltekered. Elkevert egész tojással megkened, előmelegített sütőben kb.10-12 perc alatt megsütöd.
Csoki helyett lehet tenni füstölt sajtot (akkor kívülről a kenés után szórhatsz rá plusz sajtot, vagy szezámmagot, köménymagot is), vagy gesztenyepürét, vagy sűrű barack/szilvalekvárt.
Kakaós csiga: kinyújtás után a tésztát megkened egy kevés olvasztott margarinnal, porcukros kakaóporral megszórod, feltekered mint a bejglit. A rudat kb. félujjnyi szeletekre vágod és az így kapott csigákat sütőlapon közepesen forró sütőben megsütöd.
Egy büféstől tanultam: a leveles tésztának is jót tesz, ha a sütő aljába egy edényben vizet teszel.
Jól írta az első válaszoló. Én pedig egy trükköt írnék a cukor kifolyása ellen, ami sütés közben előfordul. Miután meghintetted a tésztát a kakaós cukorral, utána hints rá kevés vaniliás pudingport, ez sütés közben megköti a cukros levet, és sokkal kevesebb cukor folyik ki a tepsibe.
maszatka
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!