Milyen serpenyős ételeket szoktatok készíteni, ami finom?
Jöhet recept! :)
Minden jöhet ;)
hát ugye alap rántott hús, de különféle bundákkal is akár sörtészta hallal vagy cornflakeses csirkemell,aztán kínai csirkés tészta:
én üvegtésztával szoktam.Aztán megint alap de nagy kedvenc a cigánypecsenye kakastaréjjal:
Káposztás tészta helyett én cvekedlit szoktam szintén serpenyőben:
Rántotthoz hasonló étel, krumplibundás husi, a kárpáti borzaska:
Fasírt, illetve húsgombocók mártásba kedvencem a currys:
Gyrost is serpenyőben szoktam:
Hirtelen ennyit találtam a lementett és bevált recepjteim között, többi inkább (mélyebb) lábasos illetve tepsis ételek :)
Akkor itt:
Két-három virslit (természetesen olyat, ami húsból van, nem pedig vackokból) karikákra vágni, kevés olajban átpirítani, kiszedni.
Egy hagymát finomra, egy sárgarépát, egy petrezselyemgyökeret, paprikát kis kockákra vágni, a maradék olajban átsütni, sóval, borssakl fokhagymával füszrezve utána fedö alatt megpárolni.
A virslit visszatenni, a serpenyöben négy mélyedést csinálni, egy-egy egész tojást beletenni és fedö alatt tovább sütni, amig a tojás megsül, de a sárgája még lágy.
Egy alap, amit aztán úgy variálsz, ahogy akarsz.
Húst csíkokra vágod. hagymát szálasra, vagy finomra, ízlés dolga. Zsiradékon megdinszteled a hagymát, rádobod húst és fehéredésig kevergeted. sózod, lefeded, és hagyod a levét kiengedni.ha ezt elfőtte, pici vízel pótolod, és puhára párolod. ha puha tehetsz bele bármilyen zöldséget, gombát, borsót, zöldségmixeket, és azzal is egy kicsit összepárolod. lehet még bele virslikarikát is tenni, ha gazdagabban akarod, de lehet pl egy kis füstöltszalonnával kezdeni.
behabarhatod tejszínnel vagy tejföllel, mustárral is nagyon pikánssá teheted.
De szoktam a kész húsos ragura egy doboz tarkababkonzervet önteni és kecsappal vagy par.pürével
összerottyantani. erre csilipaprikát is teszek, és hívhatjuk csilisbabnak is.
Egy alap, amit aztán úgy variálsz, ahogy akarsz.
Húst csíkokra vágod. hagymát szálasra, vagy finomra, ízlés dolga. Zsiradékon megdinszteled a hagymát, rádobod húst és fehéredésig kevergeted. sózod, lefeded, és hagyod a levét kiengedni.ha ezt elfőtte, pici vízel pótolod, és puhára párolod. ha puha tehetsz bele bármilyen zöldséget, gombát, borsót, zöldségmixeket, és azzal is egy kicsit összepárolod. lehet még bele virslikarikát is tenni, ha gazdagabban akarod, de lehet pl egy kis füstöltszalonnával kezdeni.
behabarhatod tejszínnel vagy tejföllel, mustárral is nagyon pikánssá teheted.
De szoktam a kész húsos ragura egy doboz tarkababkonzervet önteni és kecsappal vagy par.pürével
összerottyantani. erre csilipaprikát is teszek, és hívhatjuk csilisbabnak is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!